Apollo IE is opvolger van Gumpert Apollo

apollo_ie

Al bij al is dit een vrij onbekend merk met op z'n minst gezegd een unieke styling waar de meeste supercars het van in hun broek doen.

Ronald Gumpert richtte in 2004 Gumpert Sportwagenmanufaktur GmbH op, gevestigd in Denkendorf Duitsland, waarna het bedrijf in 2016 door het Chinese Ideal Team Venture werd opgekocht. De Chinezen zagen geen nut meer in het behoud van meneer Gumpert en hebben dan ook enkele maanden later zijn C4 overhandigd. Sindsdien is Ideal Team Venture druk bezig geweest met een zeer lichte wijziging van het logo en nog belangrijker het ontwikkelen van de opvolger voor de Gumpert Apollo.

apollo-ie

Apollo IE

De Apollo IE is de eerste ontwikkeling zonder Gumpert himself erbij maar het ontwerp heeft wel wat weg van de Arrow, het concept dat ten tijden Gumpert werd ontwikkeld. Deze Arrow haalde zijn kracht uit een 4 liter V8 die 1.000 pk en 1.000 Nm produceerde en daardoor van 0 naar 100 km/u versnelde in juist 2,9 seconden. Volgens Ideal Team Venture gaat deze IE een overtreffende trap zijn van de Arrow en dit maakt ons alvast benieuwd. Het enige wat we nu krijgen zijn wat plaatjes van een erg gemeen ogende wagen, maar zodra wij meer weten zullen jullie van ons horen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws