McLaren toont 3-zits BP23 Prototype

mclaren-bp23-spypics_03

In plaats van af te wachten tot enkele geniepige fotografen spyshots kunnen nemen heeft het Britse McLaren zelf besloten beelden de wereld in te sturen van de BP23, een prototype dat uiteindelijk de snelste McLaren in de geschiedenis van het merk moet worden, met een 1+2-zitconfiguratie.

Het beste van de F1 (de zitconfiguratie) en de P1 (absurde snelheid) gegoten in een moderne verpakking met de volumeknop op 11. Zo kan je het BP23 prototype best zien. Die BP2 staat alvast voor Bespoke Project 2 en de 3 voor de drie zitplaatsen. McLaren noemt 'm alvast de nieuweling in de Ultimate Series van het merk, daar waar de F1 en P1 zich mogen positioneren zeg maar.

mclaren-bp23-spypics

Wat zien we op de foto's? Een 720S die gebruikt werd als testmuilezel. De cabine werd al hervormd om de chauffeur centraal te plaatsen en je moet toegeven dat dit er best absurd uit ziet. Het dashboard zelf is nog helemaal niet afgewerkt, waardoor wel duidelijk is dat er nog werk aan de ezel/winkel is. Het uiteindelijk doel is niet enkel een machine op de wereld brengen voor de rijken der aarde maar ook ééntje die de snelste McLaren ooit zal zijn.

mclaren-bp23-spypics

De Britten onderstrepen daarbij meteen dat die snelheid niet gebaseerd zal worden op rondetijden. Waarmee het sneert naar de hype rond Nürburgringtijden tegenwoordig. Nee, die 'snelste ooit' zal je waarschijnlijk terugzien in de 0-100 tijd. of - waarom niet met zo'n hypercars - 0 naar 300 tijd. 106 exemplaren zal McLaren bouwen van deze BP23, met een productie voor 2019. En jawel, elk exemplaar heeft al een eigenaar gevonden, nog voor ze het ding überhaupt hebben gezien.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws