Officieel: Nissan Leaf Nismo is blaadje met pit (2017)

nissan-leaf-nismo-concept-2017_01

Omdat er toch gelekte beelden van de Leaf in Nismo-plunje op het internet circuleren heeft Nissan beslist om de gehele auto maar officieel vrij te geven. Waardoor we met wat meer detail kunnen kijken naar de Leaf Nismo concept. Wat is dit nu eigenlijk?

Wel, om te beginnen; een concept. Eentje die op het autosalon van Tokio zal staan. Maar er is visueel toch weinig conceptueel aan deze Leaf met bodykit? Klopt. Al staat dat concept-achtervoegsel er vooral om Nissan in te dekken. Stel dat de gehele wereld tegen deze Leaf Nismo is, dan kunnen ze het geheel gewoon bedekken onder de mantel der liefde. Of in andere woorden; 'Nee, natuurlijk hadden we nooit het plan om dit in productie te brengen, het was maar een concept.'

nissan-leaf-nismo-concept-2017

In alle andere gevallen hoeft Nissan maar dat concept-deeltje te schrappen en je hebt een Leaf Nismo. Jawel, de elektrische wagen van Nissan onder handen genomen door de tuningsbrigade van Nismo. Visueel zorgt dat alvast voor stevig herwerkt bumperwerk. Met een straffere diffuser achter en de gekende rode accenten. De velgen komen eveneens van Nismo en tonen stiekem wat fout onder deze elektrische wagen.

nissan-leaf-nismo-concept-2017

Hamvraag blijft natuurlijk wat Nismo met de motor gaat doen. Want een turbo op een elektromotor zwieren, dat gaat nu eenmaal niet. Nissan spreekt alvast van een 'anders afgestelde ECU die zorgt voor instant acceleraties ongeacht de snelheid.' 25 oktober krijgen we alle info over deze Leaf Nismo.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws