BMW X2 is eindelijk officieel (2017)

bmw-x2-2017-01

Het lijkt een eeuwigheid geleden dat BMW de X2 Concept voorstelde, vandaag stellen ze dan eindelijk de productieversie voor.

Niet zolang geleden nochtans. In 2016 pas werd de X2 Concept gepresenteerd.

BMW heeft ervoor gezorgd dat de lijnen uit de concept car grotendeels behouden bleven bij de productieversie. Familietrekken zijn er zeker, al is alles wat meer uitgesproken dan je van de BMW-modellen gewend bent. Zo zijn de nieren scherper gevormd en zijn er de L-vormige achterlichtunits. De hoekige wielkasten omarmen de standaard 17 inch wielen.

Namen op de klep

De X2 is volgens BMW de uitgelezen mogelijkheid om een nieuwe uitvoering voor te stellen. Die krijgt de naam - hou je vast - M Sport X, een hele mond vol. BMW gebruikt de uitvoering om de M Sportversies op de X-modellen te laten passen. In dat Sport X-pakket zitten zilveren accenten op het exterieur, een Sportonderstel en 19 inch wielen. Maatje 20 of Dynamic Damper Control komt optioneel op deze versie. Binnenin krijgen zowel de M Sport als de M Sport X Alcantara met contrasterende stiksels.

Verder neemt de X2 het interieur van de X1 over. Behalve voor de kofferruimte dan, die vanwege zijn afwijkende vorm 35 liter minder kan slikken, met een totaal van 470 liter.

BMW zet voorlopig alleen de sDrive20i met 192 pk, de xDrive20d met 190 pk of de xDrive25d met 231 pk in de catalogus. In de benzines schakel je met een Steptronic automaat met 7 versnellingen. Later komen er ook een sDrive18i, sDrive18d en xDrive18d op de markt. Die beschikken over 140 pk. Om de viercilinders herkenbaar te maken, zorgt BMW voor twee uitlaatpijpen aan beide kanten van de achterbumper, met een diameter van 9 centimeter. Alstublieft.

De BMW X2 komt op de markt in het voorjaar van 2018. De première vindt plaats op het autosalon van Brussel.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws