Opel tipt plannen tot 2024

opel-psa

Michael Lohscheller, CEO van Opel, en de grote baas van de PSA Group -Carlos Tavarez- komen met de toekomstvisie die de naam “PACE!” draagt. Dit plan moet Opel terug rendabel maken en een gezonde en groene toekomst bieden.

De geruchten die al een tijd de ronden deden of dat Opel al dan niet de technologieën van de PSA Group zou overnemen is nu definitief bevestigd. Er is eveneens vermeld dat deze overstap er sneller komt dan origineel was verwacht. Tegen 2024 gaan alle Opels beschikken over een PSA Group-platform en ook al zijn technologie halen uit dezelfde emmer. Het aantal platformen binnen de groep gaat dalen van negen stuks tot nog maar twee en het aantal aandrijvingsmogelijkheden zal ook verminderen van momenteel tien tot juist vier. Dit allemaal om kosten te verlagen en zo sneller een positief cijfer te zien verschijnen.

opel-psa

De eerste wagens die gaan beschikken over de technologieën van de PSA Group zijn de Opel Combo en de nieuwe generatie Corsa die we verwachten tegen 2019. Na deze vernieuwde jongens mogen we elk jaar één grote lancering van elk wagentype verwachten. Zo wil Opel tegen 2020 met negen nieuwe modellen op de proppen komen, waaronder een premium-SUV die zich zal moeten meten met de Q7’s en X5-en in de wereld. De design-taal van het Opel Monza-concept zou duidelijk herkenbaar moeten zijn in dit topmodel.

opel-monza-concept

Naast de nieuwe modellen komt Opel ook aanstormen met de belofte om de wereld een mooiere en gezondere plek te maken. Om dit klaar te spelen gaan ze tegen 2024 van elk bestaand model een elektrische- of hybride-variant aanbieden naast hun klassieke verbrandingsmotoren die ze ultra zuinig zullen maken.

opel-russelheim

Het middelpunt van de actie zal het ontwikkelingscentrum in Rüsselsheim zijn waar dat Duitse en Franse ingenieurs gaan samenwerken aan de elektrisch en hybride technologieën. Ook zullen ze instaan voor een heleboel veiligheidssnufjes en een bepaalde manier van autonoom rijden.

Auteur: Auteur: Lelievre Kenny
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Hendrik 19:08
afbeelding van Hendrik

Ik droomde dat de naam ook zou veranderd worden naar une "Opelle".

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws