Volkswagen Virtus: Polo berline krijgt Audi-achterlichten

volkswagen_virtus_2018_1

Volkswagen heeft de Polo berline voor de Zuid-Amerikaanse markt voorgesteld. Die gaat daar Virtus heten, omdat Polo Berline niet meer zo hip bekt, tegenwoordig.

De wagen wordt net als de gewone Polo gebouwd op het MQB-A0 platform, waarop alle kleintjes in de Volkswagen-rangen tegenwoordig staan. De wagen zal enkel in Zuid-Amerika gecommercialiseerd worden. Voor het design van de Virtus keek Volkswagen heel opvallend naar de Audi A3 Sedan, want zowel de aflopende daklijn als de achterlichten lijken daarop gebaseerd.

Binnenin voorziet VW de wagen van een 10.25 inch scherm voor de instrumenten achter het stuurwiel en een 8 inch touch screen voor de infotainment. Net als bij de hatchback kan je die koppelen met Apple CarPlay, Android Auto en Mirrorlink.

Volkswagen kondigt alvast een 200 TSI aan. Die '200' daarin staat niet voor het vermogen, wel voor het koppel. Hij krijgt een 1.0 TSI motor onder de kap met 115 pk. Op ethanol kan je ginder ook rijden, in dat geval levert de wagen 128 pk. Later komen er nog meer motorvarianten bij.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Wim 14:44
afbeelding van Wim

achteraan is het net een gekrompen Passat(wat niet slecht is)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws