Officieel: Mercedes-AMG CLS 53 is... hybride?!?! (2018)

mercedes_cls_53_amg

Op het autosalon van Brussel kan je momenteel naar de nieuwe Mercedes CLS gaan piepen, in Detroit doen ze er nog een schepje bovenop door de AMG-variant te introduceren. Zo typisch Amerikaans.

Minder Amerikaans is de redenering achter deze 53-lijn van Mercedes. Want geen V8 onder de kap, wel een zes-in-lijn die hulp krijgt van een elektromotor. Jawel, dit is een hybride-AMG! Het is te zeggen, de drukgevoede zescilinder is goed voor 435 pk en 520 Nm, het 'EQ Boost-systeem' moet er voor zorgen dat turbolag tot het verleden behoort want onder zware belasting pompt het systeem even 22 extra paarden en 250 Nm in het geheel. Goed voor de acceleraties, goed voor de uitstoot, want het blok zal dus iets minder zwaar labeur uit moeten voeren.

mercedes_cls_53_amg

De rapste

Die motorset-up koppelt Mercedes standaard aan haar 4-Matic-vierwielaandrijving én een nieuwe 9-traps automaat. Het maakt alvast dat je naar de honderd kan sprinten in 4,5 tellen met de snelste CLS. Inderdaad, de snelste, want Mercedes plant geen 63- of 65-derivaten. Klanten die meer pit zoeken in een vierdeurscoupé-Mercedes zullen namelijk hun heil moeten zoeken in de op til staande vierdeurs-versie van de AMG GT. Kan daar iemand eigenlijk nog volgen bij AMG?

Visueel alvast wat we gewoon zijn bij een AMG-uitvoering. Denk bredere heupen, sportiever smoelwerk en een spoiler op de kont. Opmerkelijk is het verdwijnen van de gestileerde einddempers achteraan. Op deze 53-uitvoering zien we namelijk lekkere ronde dempers. Een nieuwigheid in AMG-land. Wat al iets wil zeggen natuurlijk.

mercedes_cls_53_amg

Ook de E doet mee

Moets je het nog niet weten, de nieuwe CLS heeft zich onderhuids laten baseren op de E-Klasse. Waardoor het geen verrassing is dat met de lancering van deze Mercedes-AMG CLS 53 4MATIC+ (wat een naam) ook meteen gewag wordt gemaakt van een 53-uitvoering voor de E-familie. Initieel voor de Coupé en Cabrio, op termijn heus voor de sedan en Stationwagen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Carlos 15:19
afbeelding van Carlos

Ik vind deze nieuwe AMG-styling maar niets :-/. Jammer dat er geen 63 variant komt. Dat was zo’n leuk brut spel :-p.

Wim 20:09
afbeelding van Wim

oh, maar er zijn nog genoeg 2dehandsjes hoor :)

Carlos 12:24
afbeelding van Carlos

Ja dat is waar. Maar moest er een CLS voor de deur komen is het toch een CLS SB 63 :-).

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws