Jaguar neemt D-Type terug in productie

jaguar-d-type-2018_01

Honderd stuks beloofde Jaguar in 1955te bouwen van de D-Type. Het kwam echter nooit voorbij 75 exemplaren. Waardoor het merk anno 2018 zonder gêne er nog 25 bij mag bouwen. Met een fors prijskaartje, nemen we aan.

Een gaatje in de markt hebben ze bij Jaguar Land Rover gevonden; het terug in productie nemen van klassieke wagens. Zonder dat verzamelaars hoeven te vrezen dat hun investering de soep in draait, want de exemplaren zullen nooit de vooropgestelde productie overstijgen. Zo ook bij deze D-Type. 75 stuks bestaan er van op de wereld, Jaguar wou er 100 bouwen en heeft nu besluiten om die laatste 25 stuks eindelijk in elkaar te schroeven. Net zoals het eerder al deed met de E-Type en Defender.

D-Type?

Kennen we vooral de E-Type (en F-Type) als de meest beruchte sportwagens van Jaguar, dan heeft ook de D-Type een speciale plaats bij Jaguarfans. In 1955 zag 'ie het levenslicht en al snel maakt hij furore door de 24 uren van Le Mans niet één keer maar drie keer op een rij te winnen. Jaguar belooft alleszins de 'nieuwe' D-Type authentiek in elkaar te schroeven tot en met de zes-in-lijn-motor. Geen nieuwe technologie te vinden dus in de laatste 25 stuks.

jaguar-d-type-2018_01

Klanten krijgen daarnaast nog de keuze om te gaan voor de 'Shortnose' of 'Longnose' variant. Ongeacht hoe lang die neus is, het prijskaartje zal navenant zijn. Er is niet eens een richtprijs die Jaguar los laat. Als je het moet vragen...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws