Facelift van de Mercedes-AMG C43 doet het met bijna 400 pk

2018-mercedes-amg-c43-sedan-facelift

Stiekem hebben we wel een boon voor deze C43. Niet alleen omdat onze favoriete bakker er ééntje heeft, maar ook omdat de 43 nog een echte schaaps in wolfskleren is.

Met de facelift van de C-klasse krijgt de 3.0 v6 BiTurbo uit de C43 er 23 paarden bij. In totaal komt hij nu aan een dikke 390 pk. Zijn koppel is met 520 Nm dan weer gelijk gebleven. Toch is hij een stukje sneller geworden. Het verplichte sprintje doet hij nu in 4,6 seconden in plaats van 4,9 seconden.

Uiteraard krijgt de nieuwe 43 de gefacelifte koplampen en achterlichten mee. Maar ook de voor- en achterbumper zijn aangepakt. Zo krijg je vooraan een andere grille en luchtinlaten, het ziet er allemaal wat braver uit als voorheen. Achteraan zijn de hoekige uitlaten vervangen door ronde exemplaren die, samen met de grotere diffusor, in een glossy zwart zijn geschilderd. Allemaal spek naar onze bek. Tel daarbij het vernieuwde interieur en we willen de Mercedes-AMG C43 warempel nog meer in de Autofans garage.

2018-mercedes-amg-c43-sedan-facelift

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Techno Patat 09:41
afbeelding van Techno Patat

Wat een saaie velgjes zeg op die persfoto’s :p..’

Die vernieuwde koplampen kan ik nog steeds niet aan wennen. Ik vind mijn huidige koplampen veel knapper! Maar die 4 uitlaatjes hebben wat weg van de brabus uitlaat en bumperkit van de ‘oude’ c43 en eigenlijk maakt het hem wel veel stoerder en herkenbaarder :p! Een upgrade zou mij niet misstaan denk ik :D!

Ben wel benieuwd of ze de motor effectief verandert hebben, want de mijne deed op de rollenbank ook al bijna 400pk stock op een 32 graden dag! En 0-100 klokt mijn station ook al onder de 4,5 second volgens mijn app :)! De c63 AMG eigenaars mogen op hun goede zijn als het geen perfect droog weer is :D!

Wim 09:45
afbeelding van Wim

nee Patat, dat noemen ze stijlvolle velgen :p

Michel Desmet 19:33
afbeelding van Michel Desmet

net genoeg vermogen voor een C
:-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws