Officieel: Lamborghini Aventador SVJ is laatste hoera (2018)

lamborghini-aventador-svj-2018_01

De Aventador zit in de winter van zijn carrière maar Lamborghini laat haar vlaggenschip niet in de vergetelheid wegkwijnen. Deze Aventador SVJ getuigt wat continu doorontwikkelen kan betekenen voor een 8 jaar oude sportwagen. 770 pk achterin, amper 1.5 ton op de schaal en nu al het ringrecord op zak. Serieus metaal, deze Superveloce Jota.

Als een bende bodybuilderkonijnen springen sportwagens continu over elkaar. Want nog voor de éne kan zeggen dat 'ie de snelste is, komt er al een nieuwe koning ten tonele. Vandaag mag Lamborghini even de spotlight stelen, met deze tot 900 stuks gelimiteerde Aventador Superveloce Jota. SVJ, voor de vrienden. Al moet je in goed gezelschap zijn om deze rakker tot vriend te hebben.

lamborghini-aventador-svj-2018

De Aventador SVJ geeft namelijk geen jota om vriendschap. Wel om rondetijden, actieve aerodynamica en andere sportwagens opvreten als ontbijt. Daarvoor doet de rappe Italiaan beroep op een tot 770 pk en 720 Nm gekietelde V12. Die ligt naar goede gewoonte achterin en mag de vier wielen aanspreken. Het maakt alvast dat de 1.525 kg wegende coupé in 2,8 seconden naar de honderd kan snellen. Al zal je nog verder achterover vallen van de 0 naar 200 tijd van 8,6 tellen.

Nürburgring-aerodynamica

Getooid met stoerder bumperwerk maakt de Aventador SVJ ook gebruik van het Aerodinamica Lamborghini Attiva. Geef toe, de Italianen kunnen alles cool laten klinken, zelfs zoiets ingenieurscomplex als actieve aerodynamica. Het ALA-systeem speelt continu met flapjes op de carrosserie om een optimale luchtstroom te garanderen. Iets waar de Pagani Huayra bekend mee werd.

lamborghini-aventador-svj-2018

Het resultaat is dat deze Aventador SVJ - suprise, suprise - de snelste over de Nürburgring is. Waardoor de SVJ het kroontje over mag nemen van de Porsche GT2 RS. Minimaal 450.000 euro vraagt Lamborghini voor haar nieuwste creatie. Serieuze duiten maar Apple CarPlay zit standaard aan boord -geen grap. Al hebben we het gevoel dat die smartphone-connectie niet de klanten over de streep gaat trekken. Wel de beperkte oplage van 900 stuks.

lamborghini-aventador-svj-2018

Kijk je heel lief, dan bouwt Lamborghini misschien wel één van de 63 extra exemplaren die SVJ 63 worden gedoopt voor je. Een knipoog naar het oprichtingsjaar van Lamborghini (1963, moest je het niet door hebben).

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws