Citroën Type H-revival is brie naar onze bek!

citroen-type-h-2018_01

Het Franse Citroën heeft besloten haar schouders te steken onder het ombouwproject van het Italiaanse Fabrizio Caselani. Die nemen een moderne Jumper en creëren er een retrotastische Type H van. Het resultaat is daarbij zo geslaagd dat het merk de ombouw ook via de officiële dealerkanalen zal gaan aanbieden.

Om de 70-jarige verjaardag van de Type H te vieren - een iconisch bestelbusje van Citroën - besloot een koppel designers vorig jaar een ombouwpakket aan te bieden. Een pakket waarbij een nieuwe Jumper als basis wordt genomen en die via een rits "opplakpanelen" de retro-looks krijgt van zo'n Type H. Zeventig pakketten hoopte het Italiaanse Fabrizio Caselani er van te verkopen. De hype was echter onderschat.

citroen-type-h-2018

Tal van foodtruck-eigenaars en klanten op zoek naar iets unieks vonden hun weg tot de nieuwe Type H. Dat is ook Citroën niet ontgaan, waardoor het merk besloot haar schouders onder het project te steken en er een officiële uitvoering van te maken. Het resultaat is dat je binnenkort deze Type H zo bij de dealer kan kopen en ze er zonder rare blikken onderhoud op uitvoeren. Al zal het initieel wel enkel kunnen bij Italiaanse Citroën-dealers. Of je binnenkort ook in België aan kan kloppen bij Citroën voor een moderne Type H, dat is niet geweten. Wel was de kit eerder al beschikbaar bij de Fockedey Group in Herentals. Het ombouwpakket kost zo'n 20.000 euro.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Wim 12:32
afbeelding van Wim

zalig dit, mogen ze meer doen imo :)

gykiere yves 20:01
afbeelding van gykiere yves

ik denk dat de ombouw van Citroën Jumper naar Type H wel in de smaak zal vallen bij marktkramers!!

Hendrik 18:10
afbeelding van Hendrik

Zeer geslaagd. Nog beter ware een van nature uit retromodel, geen plak-en-vijs kit.
Maar toch de moeite.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws