Productiestart e-tron bij Audi Vorst

audi-e-tron-vorst

De eerste schooldag op 3 september 2018 staat bij Audi Vorst meteen ook in het teken als het startschot voor de productie van de volledig elektrische e-tron. Sinds gisteren loopt de band er op volle toeren.

De A1 hebben ze naar Spanje moeten laten gaan maar in de plaats krijgt Audi Vorst de e-tron, Audi's eerste volledig elektrische SUV. Die wordt op 17 september officieel onthuld maar om de toekomstige productievraag tegemoet te kunnen komen is de productie er van gisteren (3 september 2018) al in gang gestoken. Het eerste exemplaar dat van de band mocht zoemen is een Catalunya rood exemplaar. Onder doek nog uiteraard voor de foto, al heeft het uiteindelijke productiemodel nog maar weinig geheimen natuurlijk.

De elektro-SUV met een batterij van 90 kWh zal exclusief in Brussel van de band rollen om de wereldmarkt te bedienen. Daarvoor werd de fabriek stevig onder handen genomen om zo C02-neutraal als mogelijk voor de dag te kunnen komen. Met de hulp van hernieuwbare energie op de site. Daarnaast kregen de werknemers van Vorst gedurende twee jaar meer dan 200.000 trainingsuren (niet per persoon natuurlijk) om helemaal klaar te zijn om de elektrische wagen in elkaar te schroeven.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

tdbt-2019

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws