Lancia Delta Futurista is duur sentiment

lancia-delta-futurista-2018_03

Automobile Amos is klaar met haar moderne interpretatie van de klassieke Lancia Delta Integrale. Die Delta Futurista is om duimen en vingers af te likken maar ook om portefeuilles leeg te maken. Met dank aan zijn vanafprijs van 300.000 euro.

Een select groepje van de rijken der aarde snakt naar de analoge wagens van weleer in een moderne jasje. Restomods zijn daardoor ook ontiegelijk populair geworden. Denk maar aan wat Singer en Ruf doen met oude Porsches 911 en Eagle met de Jaguar E-Type. Automobile Amos liet eerder al weten bezig te zijn met een moderne interpretatie van de Lancia Delta Integrale, bedenker Eugenio Amos is nu ook klaar met zijn project. De Lancia Delta Futurista is geboren.

lancia-delta-futurista-2018

Een auto die er uit ziet als een Delta maar waarvan zo goed als elk paneel werd herwerkt. Met een een overvloed aan koolstofvezel om het gewicht terug te brengen naar 1.250 kilogram. Een aangepast versnellingsbak mag via versterkte differentiëlen de 330 pk op de weg loslaten. Binnenin zien we een heerlijke Recaro's en - in dit geval - een lekker bruin kleurtintje. Dit is lekker, zonder twijfel.

lancia-delta-futurista-2018

Olifant in de ruimte? De prijs. Want Automobile Amos vraagt minstens 300.000 euro voor deze moderne interpretatie van de Delta. De productie is trouwens gelimiteerd op 20 exemplaren. Eén van de exemplaren is trouwens al verkocht, aan de oprichter van Singer.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws