Nissan Pulsar in alle stilte op pensioen (2018)

nissan-pulsar-rip

In 2014 vroegen we ons nog openlijk af wat de Pulsar kon betekenen in het C-segment, vier jaar later blijken we een antwoord te hebben; Niets. Waardoor het Japanse merk besloten heeft de commerciële flop op vroegtijdig pensioen te sturen.

Voor elke succesvolle Qashqai en Juke loert er een commerciële flop om de hoek. Die is Nissan tegen het lijf gelopen met de Pulsar. Straf, want je zou denken dat je niets fout kan doen met een compacte hatchback. Wel dus, want de verkoop van de C-segment hatchback is zo ondermaats, dat Nissan besloten heeft de Pulsar al na vier jaar te bedanken voor bewezen, tja, diensten.

80.000 exemplaren per jaar hoopte Nissan te slijten, in realiteit geraakte de Pulsar-verkoop amper boven de 25.000 stuks. Het falen van de wagen heeft een mengelmoes aan oorzaken. Té saai, té duur en - laatste mokerslag - geen crossover. De populariteit van de Qashqai joeg Nissan-eigenaars in de showroom weg van de Pulsar, verstokte hatchback-kopers vonden interessante alternatieven bij Volkswagen, Ford, Peugeot en Hyundai.

We zouden dan ook willen zeggen dat we je gaan missen, Nissan Pulsar, maar stiekem zou dat een beetje gelogen zijn. Ach kom, de GT-versie was nog leutig. Al gebiedt de eerlijkheid ons te zeggen dat we die zelf al vergeten waren.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
FLP 16:20
afbeelding van FLP

Wacht.. ik dacht dat de nieuwe Micra de opvolger van de Pulsar was? Is de Micra niet al bijna even groot geworden als de Pulsar?

kwiepneus 22:29
afbeelding van kwiepneus

Goede commentaar, zelf heb ik in plaats van de Pulsar een i30 gekocht destijds

Techno Patat 00:11
afbeelding van Techno Patat

Hier in de streek rijdt er een heel knappe rode en die kan me echt wel smaken.

Ik zou het zelf nooit kopen (ik kende de naam er zelfs niet van, enkel de looks :D!), maar het was best een geslaagde poging van Nissan.

Van.den broucke Jean Van.luchene martine 12:07
afbeelding van Van.den broucke Jean Van.luchene martine

Wij zijn echt heel tevreden over deze wagen .Toffe wagen veel ruimte en grote koffer .top !!!!

Mathieu 12:34
afbeelding van Mathieu

Was die zo duur?
Want een wagen die ik ermee zou durven vergelijken, is de Tipo. En daar zie ik er toch wel regelmatig eentje van rondrijden. Ik vergelijk dan wel de hatchback's.

Uw reactie

acce-2019

Recente reacties

acce-2019

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws