Mercedes-AMG GT 43 4-door Coupé is kleine faal (2018)

mercedes-amg-gt-43-four-dour-2018_01

Een nieuw AMG-model? Dan denk je aan mythische performance-cijfers, rokende banden en brullende oergeluiden. De cijfers van deze GT 43 4-door Coupé klinken ons echter bekend in de oren. Jawel, eigenlijk is dit een vermomde CLS 450. Kom op Mercedes...

Wat de AMG-afdeling van Mercedes nodig had na de sportieve GT? Een vierdeursversie er van. Althans, zo dachten ze bij Mercedes. Het resultaat is deze Mercedes-AMG GT 4-door Coupé. In essentie een CLS met een andere carrosserie er over gesmeerd. Waarom? Dat begrijpen we tot op de dag van vandaag ook niet helemaal. Nu, bij Mercedes zul je ze horen praten over sterk onder handen genomen mechanische componenten en sportievere motoren. Al zeggen ze daar eigenlijk mee dat ze de CLS expres een beetje terug houden om deze 4-Door Coupé te verantwoorden.

mercedes-amg-gt-43-four-dour-2018

Alsof dat niet helemaal knullig genoeg is, heeft het merk het lef om deze Mercedes-AMG GT 43 4MATIC+ 4-door Coupé te lanceren, de nieuwe instapper van het vierdeursmodel. Met een 367 pk (500 Nm) sterke 3-liter zes-in-lijn die hulp krijgt van een elektromotor aan de alternator die nog eens 22 pk en 250 Nm weet op te wekken. Het stelt de rakker alvast in staat om de honderd aan te tikken in 4,9 seconden om daarna door te knallen naar 270 km/u. Geen magere cijfers, toch?

Fout.

Nou, niet helemaal fout maar Mercedes doet deze 43 stoerder klinken dan 'ie is, want de cijfers klinken ons wel heel bekend in de oren. Juist ja, de "reguliere" CLS 450 (geen AMG dus) rooit het met exact dezelfde motor met dezelfde cijfers én is een tiende sneller naar de honderd. Laat dat dus even bezinken; het model dat wordt teruggehouden om het andere model te rechtvaardigen heeft een reguliere versie die sneller naar de honderd gaat dan deze AMG-uitvoering van het top-of-the-line-AMG-model.

mercedes-amg-gt-43-four-dour-2018

Nog een steekje geven? In Duitsland kost de CLS 450 minimaal 70.000 euro, voor deze AMG met vier deuren begint de prijs daar bij 95.000 euro. Een beetje verloren aan het lopen in je eigen modellengamma, Mercedes?

mercedes-amg-gt-43-four-dour-2018
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
John 21:09
afbeelding van John

Deze GT 4 door is wel mooier dan de CLS. Beiden geen spek voor mijn bek, dus ik baseer me op mijn gevoel en emotie :-D

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws