Officieel: DS 7 Crossback E-Tense (2018)

ds 7 crossback etense 2018

Luxelid van de PSA-familie DS lanceert vandaag haar plug-inhybrideversie van de 7 Crossback. Die valt onder de E-Tense-noemer, geraakt puur elektrisch 50 kilometer ver en doet beroep op een systeemvermogen van 300 pk.

Klinken die cijfers bekend in de oren, dan ben je niet alleen. Zo is de 7 Crossback van DS het technische broertje van de Peugeot 3008. Die 3008 ging vandaag ook aan de stekker - als 3008 GT Hybrid4 - en deelt dan ook zijn opstelling met de meer op luxe getinte 7 Crossback van DS. Wat je daar juist over moet weten?

E-Tense

De typische fiscale cijfers tekenen natuurlijk ook voor deze DS 7 Crossback present. Dan hebben we het over een puur elektrische range van 50 kilometer, een batterij van 13,2 kWh en een CO2-uitstoot die onder de 49 g/km duikt. Motorisch doet de 7 Crossback E-Tense 4x4 beroep op een geblazen 1.6 viercilinder benzine met 200 pk en twee elektromotoren (één op elke as).

Het systeemvermogen komt daardoor te liggen op 300 pk en 450 Nm. De elektromotoren zorgen er dan weer voor dat deze 7 Crossback met stekker over vierwielaandrijving beschikt. Evenwel apart is de naamkeuze, want E-Tense zagen we ook al eerder voorbij komen op de zopas gelanceerde 3 Crossback. Daar duidt die E-Tense-benaming een puur elektrische aandrijving aan. Of het daarmee duidelijk is dat er geen puur elektrische versie van de DS 7 Crossback in het verschiet zit?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws