Jaguar F-TYPE Chequered Flag heeft meer vlagmotief nodig (2018)

jaguar f-type Chequered-Flag

Tijdens het grasduinen door de catacomben kwam Jaguar plots tot de vaststelling dat het dit jaar al 70 jaar sportwagens in elkaar schroeft. Waardoor het dringend tijd is voor een feest-editie. De F-Type mag als basis dienen, de opsmuk verpakt Jaguar onder de Chequered Flag-benaming.

Zegt Jaguar "F-Type Chequered Flag", dan denken wij meteen aan een F-Type met een stevig dambordpatroon op het dak. De teleurstelling is dan ook groot als je beseft dat de upgrades voor deze feest-editie relatief bescheiden zijn. Dus nee, geen overdreven stickerwerk op de F-Type.

Mini-vlag

Wat dan wel? Toch een klein racevlaggetje op de hoofdsteunen, extra badges op de carrosserie en een rood streepje centraal op het stuurwiel. Uiteraard zijn er nog een hoop opties standaard vervat in deze editie maar motorisch laat Jaguar de F-Type compleet met rust.

jaguar f-type Chequered-Flag

Zo kan je de Chequered Flag krijgen met viercilinder of V6. De V8 doet niet mee aan het feestje. Dat feestje zet trouwens de XK 120 in de bloemetjes. Een sportwagen waarvan Jaguar in 1948 de productie opstartte, 70 jaar geleden dus. Doorheen de geschiedenis van het merk kregen we nog de E-Type, XK, XJ220 en nu de F-Type. Zie je dus binnenkort een F-Type passeren met een vlaggetje in de grille en op de kofferklep, dan weet je dat het geen grap is van de eigenaar.

jaguar f-type Chequered-Flag
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws