Officieel: Mercedes-AMG GLE 53 aan zes-in-lijn (2019)

mercedes amg gle 53 2019

Mercedes is klaar met haar AMG-derivaat van de nieuwe GLE-Klasse. Die heet voluit Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+ en pakt uit met een elektro-geassisteerde zes-in-lijn met 435 pk. Een SUV met vort dus, deze GLE 53.

Net als we begonnen te denken dat het opvallend stil was rond de nieuwe generatie GLE lost Mercedes een nieuwe variant. Die versie is verrassend genoeg niet het plug-inhybride derivaat, wel een AMG-versie. De Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+, alsjeblieft! Die GLE AMG doet beroep op de 3-liter zes-in-lijn met elektrohulp die debuteerde in de CLS 53.

mercedes amg gle 53 2019

Die motor mag 435 pk en 520 Nm koppel via een 9-traps automaat naar de vier wielen sturen. Resultaat? Een sprint naar de honderd van 5,3 seconden... en een normverbruik van 9,3 liter. Een luchtophanging is standaard, net zoals de maar liefst 7 rijmodi gaande van Comfort, over Sport+ tot Sand. Je geraakt wel ergens met deze GLE, daar zijn we zeker van.

mercedes amg gle 53 2019

Uiterlijk herken je de AMG-versie uiteraard aan de grille met rechtopstaande spijlen en de - tegenwoordig - ronde uitlaateindes. Binnenin kan je zelfs een exclusief parfum verkrijgen dat AMG#63 werd gedoopt. Zonder twijfel een populaire keuze in de VS, deze GLE AMG. Europa wacht nog net iets harder op de plug-inversie. Maar hey, keuze is altijd goed natuurlijk.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws