Suzuki Jimny is niet meer bestelbaar, met dank aan EU

Suzuki Jimny kopen

De ideale koekendoos op wielen is als een volleerde hypercar helemaal uitverkocht in Europa. Suzuki België neemt zelfs geen orders meer aan van de Jimny omdat ze klanten niet kunnen beloven hoe hij er na de wachttijd van een dik jaar uit gaat zien.

De Jimny-schaarste is geen nieuw nieuws maar tot voor kort kon je nog mondjesmaat bij een lokale dealer eentje bestellen. Nu is het echter helemaal over, dat weet Suzuki België ons te zeggen. Het probleem is dat de wachttijd voor een exemplaar zo lang oploopt (tot diep volgend jaar) dat Suzuki klanten niet meer kan beloven dat de Jimny van eind 2020 er nog hetzelfde uit zal zien als nu.

Het gevolg van de strengere ecoregels die in voegen gaan vanaf eind 2020 in Europa. Daardoor kan het wel eens dat de Jimny een aangepaste motor (lees: roetfilter) of zelfs compleet nieuwe motor onder de kap krijgt. Suzuki wil klanten dan ook niet nu een auto laten bestellen die tegen de levering andere specificaties - en mogelijks ook prijskaartje - heeft.

Suzuki Jimny kopen

Daarnaast heeft Suzuki global weinig interesse om de hoge vraag tegemoet te komen in Europa. Wederom door de strengere ecoregels. Want zakt de CO2-waarde van de gehele vloot in Europa niet naar 95 g/km CO2, dan moet Suzuki Global 95 euro boete per verkochte auto betalen. Een getal dat al snel oploopt richting de miljoenen. Waardoor Suzuki Global Europa liever overspoelt met eco-karretjes dan de eigenzinnige Jimny.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 19 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (19)

Plaats een reactie
PieterE 15:41
afbeelding van PieterE

Dank u Europa :(

Jonas 09:14
afbeelding van Jonas

Ja best wel eh, tenslotte realiseren we ons allen dat de jimny weliswaar een enorm vette bak is maar ook dat wij, de huidige generatie, de kentering moeten bewerkstelligen die ervoor gaat zorgen dat onze kleinkinderen en achterkleinkinderen en heel die zooi überhaupt een planeet hebben om te kreften dat de EU ons op 1 of andere manier kloot...
T is verschrikkelijk hoe kortzichtig mensen tegenwoordig zijn..ik ik ik, nu nu nu...

Jelledr 09:54
afbeelding van Jelledr

Niet perse voor de Jimny maar gewoon in het algemeen omdat we belogen, bedrogen en leeggezogen worden.
Blijf thuis op 26 mei! Stem niet of stem ongeldig. Laat de poppenkast voor wat ze is en gun uzelf een leuke dag met de familie.

We hebben lang genoeg getrapt in de leugens van die prostitués die het zogezegd goed voorhebben met ons.

Al halen we 10% dat zijn dan veel minder inkomsten voor hen om de leugenpropaganda te verkondigen.
Ze moeten stoppen met die propaganda door onze strot te duwen want ze misbruiken ons gelijk de ganzen in de foie gras fabrieken.

jensd 17:00
afbeelding van jensd

Een hoog HLN-gehalte dit

Grunt 22:17
afbeelding van Grunt

Door de opeenvolgende strengere emissienormen stoten auto's nu tot 70 keer minder schadelijke stoffen uit dan in de jaren '90. Dankzij de EU. Ik geloof niet dat iemand daar tegen is, of wel soms?

Suzuki heeft een belachelijk lange wachttijd door een tekort aan productiecapaciteit. Daardoor worden de modellen die je nu bestelt, pas binnen 2 jaar geleverd. Suzuki weet nog niet welke motor ze dan zullen inzetten, en tot dan nemen ze geen nieuwe orders aan...
Hoe is dat "de schuld van de EU"?!

JRE 15:50
afbeelding van JRE

Inderdaad. Jimny niet meer leverbaar doordat Suzuki huiswerk niet goed gemaakt heeft. Maar anti-EU-koppen zijn leuk, dat weten de Britse tabloids al jaren.

Wim Maes 18:54
afbeelding van Wim Maes

Inmiddels starten ze wel bruinkoolcentrales in Duitsland en plannen ze gascentrales in de rest van Europa....

andre123 08:32
afbeelding van andre123

en wat is nu het belangrijkste?
een suzuki jimny of een stabiel electriciteitsnet?

Adriaan 10:58
afbeelding van Adriaan

Dat lijkt me evident. Een jimny verdomme! Daar kan je tenminste nog mee rijden als uw bruinkoolcentrale plat gaat!
(neem het aub niet te serieus op...)

Mathieu 12:30
afbeelding van Mathieu

Hahaha Adriaan, goed gevonden.
Maar ik vind het grapje eigenlijk wel terecht. Waarom moeten we hier alles gaan mijden, als er nog bruinkoolcentrales opgestart mogen worden? Ik denk dat alles diesels in Europa verdwijnen in het niets tegen 1 bruinkoolcentrale.

(ik ga hier weer de volle lading krijgen) ;-)

andre123 18:58
afbeelding van andre123

lol

andre123 18:59
afbeelding van andre123

wie neemt hier nog iets serieus....................................

Fluppe69 01:41
afbeelding van Fluppe69

Ben absolute fan van Suzuki 4x4 en dacht eind dit jaar bij lancering mijn Grand Vitara 1.9 ddis in te ruilen voor deze stoer ogende Jimny tot ik details te horen kreeg.
5 maanden wachten, enkel verouderde benzineversie (had minstens een 1400 turbo verwacht voor die prijs) en vooral niet meer in te schrijven als lichte vracht.
Is dus wat mij betreft goede zaak dat er modernere motor komt.
Anders ga ik wel shoppen bij Dacia en mij zo een Duster blue dci 4x4 kopen, want die dingen rijden echt fantastisch.

raf 14:34
afbeelding van raf

Kom een duster vergelijken met een jimny dat is zoals appels en peren vergelijken

Peter 20:01
afbeelding van Peter

In Nederland staan er nog ruim voldoende nieuwe Jimny's. Prijs begint bij 28.000 euro loopt door tot ver boven de 45.000 (automaat)

Glenn2 09:38
afbeelding van Glenn2

ik betaal met plezier die 95 euro extra als omkost..

this 08:25
afbeelding van this

Als je nu nog ook eens voor alle andere Suzuki's betaalt, dan gaan we er uit komen denk ik. Met enkel de Jimny koper eenmalig 95 euro te laten bijbetalen gaan we er niet komen.

Adriaan 13:49
afbeelding van Adriaan

Zou er ook nog maar iemand beseffen dat de absolute minimum prijs, dus alle kortingen en overname premies inbegrepen, met 95€ omhoog gaat? Zelf al doen ze dat op elk model.

Raoul 21:12
afbeelding van Raoul

wanneer gaan die onozelaars van de EU eens stoppen met hun tunnelvisie op de uitstoot van de wagens en hun eens focussen op de echte vervuiling nu dat de wagens zoveel properder zijn als vroeger!!

De echte grote vervuilers zijn de boten en die nutteloze cruise schepen, om nog maar te zwijgen over OVERBEVOLKING!!! En @ jonas ik hoop dat je dit^^^ bedoelt met kortzichtig zijn want alleen het probleem opnoemen zonder een oplossing is niet beter als een kortzichtige persoon

En wat politiek betreft @ JELLEDR, ik geef mijn stem liever aan het vlaams belang want dat zijn de enigste mensen dat nog serieus overkomen en de problematiek onder ogen durven zien!!!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws