Lamborghini Huracán gaat offroaden met unieke “Sterrato”-versie

Lamborghini Huracan Sterrato

Nee, het is geen 1 april, dit is het echte werk. Is deze Huracán Sterrato dan de ideale Lamborghini voor ons Belgen-land?

We moeten in alle eerlijkheid toegeven dat ook wij twee keer naar onze kalender hebben liggen staren. Correct, het is begin juni. Lamborghini gaat wel degelijk een Huracán ontwikkelen voor het grovere terrein. Tot “Sterrato” gedoopt zal deze Lamborghini Huracán de verharde wereld verlaten om een hele boel stof op te doen laaien. Of er klanten te vinden zijn is dan nog de vraag en waarom zou een klant niet naar hun eigen Urus gaan? Achja, bij Audi kiezen er ook nog altijd mensen voor de A6 Allroad en niet voor een Q7.

Lamborghini Huracan Sterrato

De Lamborghini Huracán Sterrato staat 47 mm hoger dan de Huracán Evo waarop hij gebaseerd is. Verder is hij nog verbreed waardoor die 20-duims velgen met offroadbanden toch nog binnen de wielkasten vallen. Onder de wagen zijn er beschermplaten aangebracht die vooraan aan de bumper starten en verder lopen tot in de diffuser achteraan. Om de motor en luchtinlaten te beschermen tegen steeninslag is er extra plaatwerk aangebracht.

Lamborghini Huracan Sterrato

Binnenin trekt Lamborghini het rally-gevoel door met een titanium roll cage, aluminium vloerplaten en sportstoelen opgetrokken uit carbon met een 4-puntsgordel. Ergens in de zee van die lichtgewicht spullen zal er ongetwijfeld een lichtknop staan om die immense spots aan de buitenkant van de Sterrato te activeren.

Lamborghini Huracan Sterrato

De eerste echte productie-supercar, die perfect offroad kan gaan, zal beschikken over de 5.2-liter V10 met een indrukwekkende 630 pk. De Huracán Sterrato beschikt over een LDVI-systeem (Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata) die de wagen op het zandpad moet houden en je een heuvel op moet helpen terwijl je wel een hoop achterwiel aangedreven plezier kan beleven indien gewenst. Urus wie?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws