Officieel: Toyota RAV4 Plug-In Hybrid is bijna hot hatch (2019)

toyota-rav4-pluginhybrid_2021

Toyota beloofde vanaf nu elk jaar een plug-in hybride voor te stellen van elk model. De C-HR moet nog even wachten, maar de grotere RAV4 mag nu al aan de stekker.

Bij Toyota waren ze lang niet zo happig op plug-in hybrides. In die mate dat de Prius Plug In heel lang het enige model was dat aan de draad kon. In de USA werd eerder dit jaar al de plug-in hybride Camry voorgesteld en nu is het de beurt aan de RAV4. Die laatste komt wel naar Europa, in tegenstelling tot de Camry plug-in hybride.

dikke 300 pk

Totnogtoe was de hybride RAV4 er met een 2,5 liter grote en 218 pk sterke benzinemotor, gekoppeld aan een elektromotor. Voor de plug-in variant heeft Toyota de tweeënhalfliter motor herwerkt zodat die tegenwoordig goed is voor 178 pk. Gecombineerd met een elektromotor die de achterwielen aanstuurt komt Toyota op 306 pk uit.

toyota-rav4-pluginhybrid_2021

Dat vermogen zorgt ervoor dat de grote RAV4 in slechts 6,2 seconden van 0 naar 100 km/u sprint. Volgens Toyota rijdt de bestekkerde RAV4 zowat 63 Amerikaanse kilometers volledig elektrisch. Dat is volgens de Japanners een pak meer dan de plug-in crossovers totnogtoe haalden. Afwachten wat dat geeft als ze hem aan de WLTP/NEDC-berekening onderwerpen.

toyota-rav4-pluginhybrid_2021

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws