Grootspraak: Tesla gaat 500.000 auto's per jaar bouwen in Duitse fabriek

Tesla Megafactory Duitsland

Dat Tesla een fabriek in Duitsland neer gaat poten is ondertussen geweten. Nu weten we ook de grootteorde, want Tesla kan binnenkort op jaarbasis een half miljoen auto's gaan bouwen in haar Duitse fabriek. Dat weet het Duitse Bild te zeggen.

Dat de komst van Tesla in Duitsland groot nieuws is, dat is een understatement. Het Duitse Bild onderzocht dieper wat Tesla nu juist van plan is 35 kilometer ten oosten van Berlijn. Daar, in Grünheide, zal de Amerikaanse autobouwer een fabriek neerpoten met een oppervlakte gelijk aan 420 voetbalvelden. Goed voor fabriek van zo'n 2 km lang en 1.8 km breed.

EV-vloedgolf

Daar wil Tesla auto's gaan bouwen, veel auto's. Te beginnen met de Model Y in 2021. Daarvoor creëert het zo'n 10.000 banen in de regio. Zelfs nu al heeft de komst van Tesla een impact op de regio. Want verschillende KMO's kennen plots het kleine Grünheide. Waardoor de prijzen er al stevig aan het stijgen zijn.

Nu goed, terug naar de auto's. Het doel? Volgens Bild kan Tesla er op jaarbasis zo'n 500.000 auto's bouwen. Immens, als je weet dat Tesla in 2018 op het einde van het jaar 350.000 auto's produceerde. Tesla lijkt er alvast voor te hebben gekozen de Duitse merken uit te dagen op eigen grondgebied.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Adriaan 12:43
afbeelding van Adriaan

Voor de grap eens ingetypt in google maps waar juist die fabriek zou komen, daar gaat dus een gigantisch bos voor worden opgeofferd. Zucht, ik ben nu echt niet dat type groene jonge dat voor elke boom dat sneuvelt gaat wenen, maar als een bedrijf dat zo hoog van de toren staat te blazen dat zij de oplossing zijn voor ons klimaatprobleem, en tegelijkertijd een gigantisch bos laat sneuvelen, voelt dat toch wel wat fout aan...

andre123 16:31
afbeelding van andre123

aja,vandaar niet op de opel site in antwerpen,
er stonden niet genoeg bomen......................................

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws