Officieel: Lamborghini Huracan Evo RWD is 610 pk op de achteras (2020)

Lamborghini Huracan Evo RWD 2020

Lamborghini presenteert in de eerste dagen van 2020 een nieuwe variant van haar Huracan Evo. Die sloopt de vierwielaandrijving en krijgt daardoor 610 pk op de achteras. De Huracan Evo RWD is geboren!

DNA-broeder Audi R8 doet het ook, dus waarom zou Huracan Evo achter moeten blijven? Waar we het over hebben? Een ombouw van vierwiel- naar achterwielaandrijving. Deze Huracan Evo RWD is echter de overtreffende trap, want met 610 onder je rechtervoet ben je maar best zeker van je stuurmanskunsten.

Italiaanse flair

Het past bij de Italiaanse flair van het merk natuurlijk. Want besloot Audi vorig jaar bij de ombouw van haar R8 naar RWD-versie de 5.2-liter V10 terug te schroeven naar 540 pk, dan haalt Lamborghini amper pk's van de motor.

Lamborghini Huracan Evo RWD 2020

Het resultaat is dat de Huracan Evo RWD 610 pk's op de weg zet. Amper 30 stuks minder dan de Huracan Evo met vierwielaandrijving. Daardoor weet deze RWD in 3.3 tellen de honderd aan te tikken, net geen halve seconde trager dan de reguliere Huracan Evo. De top, die ligt op 325 km/u. Een subtiel aangepaste achterbumper en al even subtiel aangepast snuit zorgen er voor dat je deze Huracan Evo RWD kan onderscheiden van de Huracan Evo met vierwielaandrijving.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws