Dit is de nieuwe Audi S3! (306 pk)

Audi S3 2020 Preview

Ecologie mag dan wel de boventoon voeren in het huidige autolandschap, Audi besluit de komst van haar nieuwe generatie A3 aan te kondigen via de sportieve S3! Wat we nu al te weten krijgen over de vierde generatie van de sportieveling?

Bij Audi kijken ze reikhalzend uit naar de nieuwe generatie A3. Want de compacte hatchback is een absolute verkoopstopper voor het Duitse merk. Audi zou een plaagcampagne op gang kunnen trekken met één of andere plug-invariant, al besluit het merk met de vier ringen een net andere route op te gaan. Want onze eerste blik op de A3... is via de S3!

306 pk

Laten we alvast beginnen met de mechaniek. Net zoals zijn voorgangers teert de S3 op vierwielaandrijving en een bronstige viercilinder turbobenzine. Nog steeds 2-liter groot, zonder elektrohulp en 306 pk (400 Nm) sterk. Daarmee heb je meteen ook de vermogenscijfers van de op til staande Volkswagen Golf R, een auto die zijn motor deelt met deze S3.

Audi S3 2020 Preview

De vierwielaandrijving is een evolutie op het uitgaande systeem met het grote verschil dat tot 100% van de kracht naar één as gestuurd kan worden. Het voorgaande systeem (Haldex, in straattaal) kon maximaal 50 procent van de kracht naar één as sturen om maximaal een 50/50 split te bekomen. Anders gezegd: de nieuwe S3 kan in principe 100% achterwielaangedreven zijn. Althans in theorie.

Automaat, 5-deurs

Het onderstel evolueert subtiel tegenover zijn voorganger. Het merendeel van de componenten wordt overgenomen, al werden ze nog eens scherp bekeken. Zelf roeren in de versnellingsbak zal niet tot de mogelijkheden behoren, een 7-traps automaat met dubbele koppeling is standaard.

Audi S3 2020 Preview

Verdwijnt ook uit het gamma: een driedeurs-S3. Voortaan zal je steeds beschikken over 2 extra achterdeuren. Niet anders bij de BMW M135i en de Mercedes-AMG A 35. Waarmee we meteen zijn 2 grote rivalen hebben opgesomd. Het uiterlijk van de nieuwe S3? Ja, kijk vooral zelf naar de plaatjes. Audi deed namelijk weinig moeite om het finale resultaat te bedekken. De op Jon Olsson geïnspireerde warp moet je er wel even bij wegdenken.

Kijken jullie uit naar de nieuwe S3?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws