Officieel: Aston Martin Vantage Roadster is de snelste (2020)

Officieel: Aston Martin Vantage Roadster

Aston Martin zal in het Genève het doek halen van de Roadster-versie van de Vantage. Maar nu al geven ze de plaatjes vrij voor het internet.

Aston Martin knipt het dak van de Vantage, waardoor een verleidelijke roadster tevoorschijn komt. Het is niet alleen maar een knappe roadster, het is ook een snelle. Want het dak gaat neer in 6,7 seconden; dat is zowat het snelste in autoland. Van de automatische kappen dan. Een beetje een geoefend opener kan het roadstertopje van zijn MX-5 even snel omlaag doen.

Omhoog gaat het in 6,8 seconden, beide tot een snelheid van 50 km/u. Ondanks de snelle daktijden, beweert Aston Martin dat er slechts 60 kilogram wordt toegevoegd aan het leeggewicht van de Roadster ten opzichte van de coupé.

Officieel: Aston Martin Vantage Roadster

De Aston Martin Vantage Roadster is in basis hetzelfde als de coupé, dat wil zeggen dat hij mag gebruik maken van de 503 pk en 685 Nm sterke 4.0 V8. Gekoppeld aan een achttraps automaat wordt dat vermogen overgebracht naar de achterwielen. Daardoor accelereert de Vantage Roadster in slechts 3,7 seconden van 0 naar 100 km/u, slechts 0,2 seconden langzamer dan de coupé. De topsnelheid ligt volgens Aston Martin op 306 km/u.

Officieel: Aston Martin Vantage Roadster

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws