Productie Audi Vorst komt tot stilstand door Corona-perikelen

Audi Vorst productie stop corona

In Brussel hebben de werknemers van Audi Vorst deze ochtend spontaan het werk neergelegd. Ze voelen zich onveilig op de werkvloer omdat er te weinig voorzorgsmaatregelen aanwezig zijn tegen het Coronavirus en vinden dat het economisch belang primeert op de gezondheid. Met het stilleggen van de band is de wereldwijde productie voor de elektrische e-tron tot stilstand gekomen.

In Spanje en Italië is de gehele autoproductie zowat tot stilstand gekomen, nu volgt ook de eerste productiestop in België. Bij Volvo Gent gaat op dit moment de productie nog gewoon door, bij Audi Vorst hebben werknemers deze ochtend spontaan het werk neergelegd. Uit vrees voor Corona-besmetting.

Productiestop

De werknemers hekelen namelijk het feit dat er niet genoeg voorzorgsmaatregelen aanwezig zijn om de besmetting tegen te gaan. Vanuit de vakbonden klinkt de roep naar mondmaskers en handschoenen. Al wordt er ook gezegd dat ze onmogelijk een veilige afstand tussen personeelsleden kunnen garanderen.

Audi Vorst staat sinds kort in voor de wereldwijde productie van de e-tron, Audi's eerste elektrische SUV. Daar komt dit jaar nog de productie van de e-tron Sportback bij, het tweede elektrische model van het merk. Wanneer de lijnen terug aan het draaien gaan is momenteel nog niet duidelijk.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws