Porsche zet in op PHEV's en EV's, Macan EV ziet in 2022 het levenslicht [RENDER]

Porsche Macan EV info

Porsche heeft te kennen gegeven dat het tegen 2022 een rits plug-ins en drie elektrische auto's in de showroom wil hebben staan. Het gaat dan over de al gelanceerde Taycan, de op til staande Taycan Cross Turismo en... een elektrische Macan.

Duitse sport- SUV en- sedanwagenbouwer Porsche heeft vandaag haar jaarverslag uit de doeken gedaan. Even kort daarover: Porsche verkocht in 2019 10% meer auto's dan in het jaar daarvoor. Applaus. Wij vonden het interessanter om te zien welke verwachtingen Porsche in de toekomst heeft.

Focus op PHEV en EV

In de volgende vier jaar zal het merk namelijk 10 miljard euro investeren in de ontwikkeling van plug-inhybrides en puur elektrische modellen. Porsche verwacht namelijk dat tegen 2025 de helft van haar verkoop zal draaien op auto's met een stekker. Jep, dat las je goed.

Porsche Macan EV info

Daarvoor moet je natuurlijk modellen met een stekker bij de dealer hebben staan. Op het front van puur elektrische modellen hebben we uiteraard al de Taycan. Dit jaar zou daar nog de Taycan Cross Turismo bij moeten komen, een soort van Taycan Allroad met de lijnen van een Panamera Sport Turismo. Klinkt raar, pakt goed in de realiteit. Tenslotte mogen we tegen 2022 een Macan EV zien verschijnen (render bovenaan artikel). Daarvoor investeert het nog eens 600 miljoen euro in de huidige productielijn van de Macan.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws