Tesla leg batterijproductie stil

Tesla battery production Corona

En zonder batterijen...

Zowat de gehele autoproductie lig op haar bips maar tot op dit moment wordt er in Amerika nog vlijtig geproduceerd. Daar komt stilaan verandering in, want ook in Noord-Amerika tiert het Corona-virus weelderig. Tesla en toeleverancier Panasonic hebben besloten de productie van accupakketten tijdelijk stil te leggen. Om zo de veiligheid van haar werknemers te kunnen garanderen.

3.500 werknemers

Specifiek gaat het over de productie in de Gigafactory 1, gevestigd in de staat Nevada. Deze week zullen ze het werk stelselmatig afbouwen om zo tot stilstand te komen. In totaal gaat het over zo'n 3.500 werknemers die tijdelijk zonder werk komen te zitten. Al was Tesla snel om te repliceren dat die werknemers tijdens de pauze gewoon doorbetaald zullen worden.

Tesla battery production Corona

Alvast een domper op de Tesla-feestvreugde. Want vorige week was Tesla nog gestart met de eerste leveringen van de Model Y. Zelfs eerder dan gepland. Al lijkt daar nu dus ook een stop op te komen. Want zonder accu's... heb je geen elektrische auto's om aan de klant te geven natuurlijk.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws