Tesla is officieel gestart met uitrol Model Y

Tesla Model Y 2020

Dat vrijdag de 13e ook een geluksdag kan zijn zullen Tesla-fanaten je voortaan met volle overtuiging vertellen, want gisteren kregen een rits Amerikaanse klanten hun Model Y toebedeeld. Een stuk sneller dan de planning voorzag. Waardoor het alweer vijfde model van Tesla spoedige ons straatbeeld zal induiken.

Met de Model Y had Tesla zonder twijfel het doel om non-believes de mond te snoeren. Want na het - laat ons eerlijk zijn - leveringsfiasco van de Model 3 (waarbij auto's zelfs onder tenten in elkaar werden geschroefd), wil Tesla tonen dat het ook wél beloftes na kan komen. Het Amerikaanse merk zet nu dan ook een statement neer, want de eerste klanten mochten nu al hun MY ontvangen, een stuk voor de opleveringsdatum.

Haasje-over 3

Het was al langer geweten dat Tesla voor zou lopen met de productie van de Model Y. Sinds gisteren is dat nu ook geconfirmeerd, want op vrijdag de 13e kregen een rits klanten hun Model Y afgeleverd. Een belangrijk moment voor Tesla, want volgens de autobouwer zal het SUV-broertje van de Model 3 nog veel populairder worden dan die sedan.

Tesla Model Y 2020

Moest je het trouwens nog niet weten, de Model Y is het SUV-broertje van de Model 3, net zoals de Model X dat was van de Model S. Onderhuids gebruikt hij dezelfde techniek als de Model 3. Daardoor zou de strafste Long Range versie goed zijn voor meer dan 500 kilometer aan range.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws