Officieel: Audi A6 Avant 55 TFSI e quattro plug-in (2020)

Audi A6 Avant plug-in 2020 tfsi e quattro

Vorige jaar schoof Audi haar opgefriste line-up plug-inhybrides naar voren. Grote afwezige was daarbij de A6 Avant met stekker. Die leegte vult Audi nu op. Jawel, de A6 Avant 55 TFSI e quattro is geboren. Met 367 pk en minimaal 44 g/km CO2. Een waardige opvolger voor je A6 Avant 2.0 TDI?

Spring je momenteel even (digitaal) bij Audi binnen, dan zie je dat het merk met de vier ringen plug-invarianten van de Q5, A6 Berline, A7, A8 en Q7 aanbiedt. Opvallende afwezigen? De A4 (Berline en Avant) en de A6 Avant. Die laatste mag zich echter toevoegen aan het rijtje. Want de A6 Avant valt vanaf vandaag ook als TFSI e quattro te bestellen. De wat on-sexy naam die Audi haar plug-inmodellen geeft. Nu goed, het blijven Duitsers.

Kofferhandicap

Het recept spreekt voor zich. Audi neemt de fraaigelijnde A6 Avant met riante koffer... en laat die koffer krimpen in het voordeel van een accu van 14.1 kWh. In cijfers spreken we over een koffer die van 565 liter (platte achterbank: 1.680 liter) krimpt naar 405 liter (platte achterbank: 1.535 liter). Wel laat Audi weten dat de laadvloer vlak is gebleven. Een duidelijk sneer naar Mercedes die een gezwel in de koffer moesten plaatsen van de E-Klasse om de batterij weggewerkt te krijgen.

Audi A6 Avant plug-in 2020 tfsi e quattro

Verder is de A6 Avant visueel business as usual, buiten dan een extra tankklepje voor de oplaadkabel. Standaard krijg je zelfs de S-Line opsmuk met sportievere bumpers, 19-duims velgen en automatische airco met vier zones. Zaken zoals de Audi virtual cockpit, Matrix LED koplampen en een sportophanging plus sportzetels zitten ook allemaal in de prijs.

Fiscaal aftrekbaar

Technisch maakt de plug-in gebruik van een 2-liter turbobenzine van 252 pk die dankzij een elektromotor een systeemvermogen van 367 pk neer kan zetten over de vier wielen. De accu van 14.1 kWh zorgt voor een theoretische range van 51 kilometer en een verbruik van 1.9 l/100 km. De CO2-uitstoot, die ligt afhankelijk van je opties tussen de 44 en 48 g/ km.

Audi A6 Avant plug-in 2020 tfsi e quattro

Een prijs heeft Audi evenwel nog niet. Gebruik de basisprijs van de A6 Berline plug-in maar als ijkpunt. Die kost minimaal 61.500 euro. Reken daar voor de Avant zo'n 2 tot 3.000 euro bij en je hebt een richtprijs te pakken.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Philippe Vergauwen 07:03
afbeelding van Philippe Vergauwen

Nieuwsgierig voor de vergelijkende test met de Volvo v90 t8

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws