Donkervoort D8 GTO-JD70: kwijlgerief op vier wielen

Donkervoort D8 GTO-JD70

Joop Donkervoort, je weet wel: die noorderbuur die Caterham Sevens ombouwt tot eigenzinnige creaties, werd vorig jaar 70. Dat vierde hij met een opmerkelijk verjaardagscadeau, dat vandaag eindelijk in vol ornaat te bewonderen valt.

De Donkervoort D8 GTO-JD70 is een tot 70 exemplaren beperkte speciale D8 GTO voor ‘s mans verjaardag. Onder de motorkap huist nog steeds Audi’s 2,5 liter grote vijfcilinder, die in dit geval 415 pk en 520 Nm produceert. Met een leeggewicht van minder dan 700 kilogram zorgt dat natuurlijk voor knalprestaties: 0-100 km/u in 2,7 seconden, 0-200 km/u in 7,7 seconden en een topsnelheid van 280 km/u.

Donkervoort D8 GTO-JD70

Verdere specificaties gaf Donkervoort eerder al vrij, maar we komen nog te weten dat de zijdelingse uitlaten hun terugkeer vieren op de Nederlandse sportauto’s, en dat je voor het eerst op een Donkervoort kunt kiezen voor stuurbekrachtiging. Voor de twijfelaars: er zijn nog exemplaren van de JD70 te koop (voor 163.636,36 euro exclusief btw). Wij, gewone stervelingen, kunnen ons intussen vergapen aan het officiële beeldmateriaal.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws