Citroën lost specificaties C4 en Ë-C4 (2020)

Citroën C4 Ë-C4 2020 specificaties

Twee weken nadat Citroën zijn nieuwe C4 en elektrische Ë-C4 aan de wereld toonde, geven de Fransen de specificaties vrij. Naast de elektrische Ë-C4, die 350 kilometer ver moet geraken, zijn er uiteraard nog benzine- en dieselmotoren.

Een op zijn zachtst gezegd opmerkelijke verschijning, die nieuwe Citroën C4. Weg zijn de links met de C4 Cactus, de ook al redelijk polariserende Fransman die de knuffelbare Airbumps-stijl introduceerde om die daarna bij de facelift grotendeels achterwege te laten. De nieuwe C4 kiest nog meer voor een SUV-look en probeert daar de looks van een hatchback aan te koppelen.

Naar eigen zeggen moeten de looks met gesplitste koplampen vooraan verwijzen naar de stijl van de C3, terwijl het profiel met de aflopende daklijn knipoogt naar de GS van weleer. De achterkant heeft volgens de Fransen dan weer links met de C4 Coupé van midden jaren 2000. In elk geval is de nieuwe C4 4,36 meter lang, 1,80 meter breed en 1,53 meter hoog, en krijgt hij een wielbasis mee van 2.670 millimeter. Goed nieuws voor de plaatsen achteraan, zo beloven de Fransen. De kofferruimte? 380 liter.

Citroën C4 Ë-C4 2020 specificaties

Motoren

Onder de motorkap zien we in de eerste plaats dus de elektrische aandrijving van de Ë-C4, de volledig elektrische versie die zijn aandrijflijn deelt met ander PSA-stekkergerief zoals de Peugeot e-2008. De 136 pk (100 kW) en 260 Nm sterke elektromotor haalt voeding uit een batterij van 50 kWh en geraakt volgens de WLTP-cyclus 350 kilometer ver. Snelladen is mogelijk aan 100 kW, waardoor de batterij op een half uur tot 80 procent geladen wordt. Aan een klassieker laadpunt kan laden tot 11 kW, en dan is de batterij op een vijftal uur vol.

Daarnaast introduceert Citroën zijn klassiekere PureTech-benzinemotoren en BlueHDi-diesels. De benzineblokken zijn er als 1.2 PureTech van 100, 130 en 155 pk. De instapmotor is alleen manueel te schakelen, de topversie alleen met EAT-achttrapsautomaat. Bij de versie van 130 pk mag je kiezen. Aan dieselkant is er de 1.5 BlueHDi in versies van 110 en 130 pk. Die eerste is er alleen met manuele bak, de laatste alleen met achttrapsautomaat.

Citroën C4 Ë-C4 2020 specificaties

Binnen de lijntjes blijven

De nieuwe C4 en Ë-C4 nemen de rijhulpsystemen van de C5 Aircross over. Dat betekent een lange lijst camera’s en sensoren, waaronder een 360-gradencamera, dodehoekhulp, en een adaptieve cruisecontrol met rijstrookhulp die op de snelweg het verkeer automatisch volgt. Wel nog even je handen op het stuur houden. Het instrumentenpaneel is tot slot digitaal, er is een head-updisplay en een touchschreen van 10 duim op de middenconsole, dat voorzien kan worden van TomTom-navigatie en Apple CarPlay.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws