Officieel: Tesla Model S Plaid is bliksemsnel (2020)

Tesla Model S Plaid

Als 'ludicrous' mode niet snel genoeg meer is, is er de 'Plaid'-versie. Alle registers open zorgt deze nieuwe versie van de Tesla Model S voor gigantastische acceleratiecijfers.

Bij de lancering van de Tesla Model S wisten we niet goed wat we van de fenomenale prestaties moesten denken. Die prestaties leken altijd maar extremer te worden, en deze Plaid is daar het laatste voorbeeld van.

De Model S Plaid legt met behulp van liefst drié elektromotoren namelijk een indrukwekkende 1.100 pk voor, waarmee hij in 2,1 seconden van nul naar 100 km/u teleporteert. Daarmee katapulteert Tesla de Model S tot de snelst accelererende productiewagen ooit, vóór de Nissan GT-R. De topsnelheid van de Plaid ligt op 320 km/u. Daarmee is hij een pak sneller dan de Performance, die 'maar' 261 km/u kan.

Tesla verwacht een WLTP-radius van 840 kilometer voor de pk-zwangere supercar, maar vertelt voorlopig niet hoe groot het accupakket van de wagen is. De Model S Plaid wordt vanaf eind 2021 verwacht, tegen dan zijn ook meer details bekend rond de specificaties. Wel kan je de wagen al bestellen, mits een aanbetaling van 1.000 euro. De Model S Plaid kost bij ons 139.990 euro. Een flink stuk duurder dan de Performance-versie, maar je hebt dan ook de snelst accelererende productiewagen onder je rechtervoet.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws