Officieel: Renault Kangoo eindelijk nog eens in het nieuw (2020)

Renault Kangoo 2020

We zouden het haast vergeten, maar de Kangoo die Renault in de catalogus heeft staan, is eigenlijk al 13 jaar oud. De Fransen hebben nu eindelijk de derde generatie van de bestelbreak klaargestoomd.

Met de nieuwe Kangoo kan Renault nu eindelijk weer de concurrentie aan met de Franse concullega’s. De Citroën Berlingo en Peugeot Rifter zijn intussen alweer een jaar of twee op de markt, en tellen ook nog de Opel Combo in hun rangen. De Duitse concurrentie, de Volkswagen Caddy, werd onlangs ook vernieuwd.

Veel informatie lost Renault nog niet over de nieuwe Kangoo, maar we leren wel al dat hij de B-stijl achterwege laat. “Easy Side Access” dopen de Fransen het systeem, dat de toegang tot het interieur aan de zijkanten met 1.416 millimeter nu dubbel zo breed maakt als voordien. “Easy Inside Rack” is een wegklapbaar imperiaal waarmee je lange voorwerpen boven de passagiers hangt en zo geen kostbare ruimte in de koffer en op de zetels wegneemt.

Renault Kangoo 2020

Visueel, zowel aan de buitenkant als binnenin, sluit de nieuwe Kangoo aan bij de huisstijl die we de laatste tijd van Renault gewoon zijn. We zien dus het herkenbare radiatorrooster met de C-vormige lichtsignatuur in de lichtblokken, en het dashboard dat inspiratie haalt bij de Clio en Captur maar het scherm van zijn Easy Link-infotainmentsysteem anders positioneert.

De nieuwe Kangoo is beschikbaar in twee lengtes, en zal er opnieuw met benzine-, diesel en elektrische motoren zijn. Schakelen kan zowel manueel als automatisch. De versies voor gezinnen en voor bedrijven zullen in het voorjaar van 2021 op de markt komen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws