Ineos neemt smart-fabriek in Frankrijk over

De kogel is door de kerk, de deal is rond. Ineos is nog wat meer autoproducent geworden nadat ze de smart-fabriek in het Franse Hambach overnamen. Daar hebben ze grote plannen mee.

Ineos? Zoals in dat bedrijf dat in de Antwerpse haven wat bomen gaat kappen om een nieuwe fabriek te zetten? Inderdaad, dat Ineos. Het chemisch bedrijf was al langer actief als toeleverancier van de auto-industrie en zal nu ook zelf een auto gaan maken. Ineos heeft namelijk grote plannen om daar een terreinwagen te gaan bouwen. De Grenadier is een Ineos-terreinwagen, en geen Land Rover-kopie.

meeste banen behouden

In Frankrijk moeten ze echter geen natuurgebied omvormen, want de fabrieksterreinen die ze overnamen werden eerder al gebruikt voor de productie van de smart fortwo. Nu die productie naar China verhuist - vanwege een gedeeltelijke overname van smart door Geely - komen die gebouwen leeg te staan en zit er personeel te wachten op werk. Ineos maakt zich sterk dat het bedrijf samen met de sociale partners en de politiek een goeie oplossing heeft gevonden om ongeveer 1.300 van de 1.600 banen te redden.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws