Ford wuift Mondeo uit in 2022

Ford heeft aangekondigd dat de huidige Mondeo haar productie-einde kent in 2022. Een opvolger zou de Mondeo-naam niet verder dragen.

Daarmee verdwijnt de Mondeo-benaming na net geen 30 jaar. In 1993 lanceerde Ford de vorwielaangedreven Mondeo als opvolger van de achterwielaangedreven Sierra. De langverwachte opvolger, want hoewel de Sierra maar 11 jaar op de markt geweest is, bleek de achterwielaandrijving op deze middenklasser niet wat het publiek wilde.

Ford Mondeo generations (1996-2022)

De Mondeo pakte het anders aan en werd bij zijn lancering direct Auto van het Jaar. De Mondeo was ook een wereldauto, dat wil zeggen dat hij doorheen de hele wereld verkocht werd, in tegenstelling tot zijn voorgangers die vaak voor specifieke markten ontwikkeld waren.

Ford Mondeo generations (1996-2022)

Vijf generaties - en een fabriekssluiting in Genk - later zal het doek dan vallen over de middenklasser van Ford. Het gat dat dit model laat vallen zal wel opgevuld worden maar niet meer door een pure hatchback-break combinatie. Zag je hoe eerder al de berline geruisloos verdween uit het aanbod?

Ford Mondeo generations (1996-2022)

Met de veranderende markt zal de Mondeo-opvolger eerder richting SUV of toch richting crossover neigen. Die opvolger staat al in de coulissen, al is het nog even wachten op de lancering ervan. De veelal elektrische aandrijving en andere vormgeving zullen er echter voor zorgen dat Ford de Mondeo-naam nar de archiefkasten zal verwijzen.

Ford Mondeo generations (1996-2022)

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws