Bentley Continental GT Speed is er nu ook als convertible (2021)

Continental GT Speed Convertible (2021)

Of de Bentley Continental GT convertible is er nu ook als Speed, het is maar hoe je het bekijkt.

Bentley stelde vorige maande de Continental GT Speed voor. Die krijgt nu ook een open versie. Dat wil zeggen dat je de zwarte grille en sportieve bumpers die de GT Speed sieren nu ook kan krijgen op de GT Speed Convertible, net als de specifieke 22 inch metalen velgen.

Binnenin is het Alcantara wat de klok slaat, behangen met Speed-badges hier en daar. De koper kan verder kiezen uit een aantal lederbekledingen en mag ook een keuze maken uit verschillende soorten houtinleg. De kap is iets minder Speed, die heeft nog steeds 19 seconden nodig om te openen en te sluiten en dat kan je doen tot 50 km/u.

Continental GT Speed Convertible (2021)

Bentley laat de Continental GT Speed Convertible weinig afwijken van zijn gesloten broer als het op techniek aankomt. Zo is er ook hier het elektronische sperdifferentieel en krijgt ook de GT Speed Convertible de achterwielsturing voor een nog meer dynamisch rijgedrag, vooral in Sport-modus. Optioneel zijn er koolstofkeramische remmen die zorgen voor een besparing van 30 kilogram aan gewicht.

Continental GT Speed Convertible (2021)

Onder de kap van de Continental GT Speed Convertible zit dezelfde 6.0 W12 als in de coupé. De twaalfcilindermotor is goed voor 659 pk en 900 Nm. Daarmee droog je je haren van 0 naar 100 km/u in slechts 3,7 seconden, de topsnelheid bedraagt een duizelingwekkende 335 km/u. Standaard wordt het vermogen naar de wielen gestuurd door een achttrapsautomaat die volgens Bentley werd aangepast en nu tweemaal zo snel schakelt als bij de gewone 6.0 W12.

Continental GT Speed Convertible (2021)
Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws