Officieel: Mercedes EQT concept is cool busje

Mercedes haalt vandaag het doek van de EQT Concept. Dat is de conceptversie van wat later hun nieuwe T-Klasse moet worden.

En die T-Klasse, dat is de opvolger van de Citan. Tenminste wat de personenwagens betreft, want de bedrijfsvoertuigen blijven de Citan gewoon kennen als hun instapmodel. De T-Klasse en de EQT worden echter luxueuzer dan voordien en dat straalt al van deze concept car af.

Mercedes begon voor het tweede elektrische model in hun busjeswereld op een heel andere basis dan de EQV. Waar die elektrische V-Klasse gewoon gebaseerd was op de al in productie zijnde personenvervoerder, mag de EQT beginnen van een nieuwe basis. Die basis wordt gedeeld met de Renault Kangoo maar dat kan Mercedes in deze concept car goed verbergen.

Mercedes EQT Concept (2021)

Aan de voorkant zien we een snel duikende en afgeronde neus waarop de typische gesloten EQ-grille met diamantjes terugkomt. De fijne koplampen krijgen een chroomstrip onder zich, die door loopt over de hele voorpartij. Zijdelings valt vooral de forse schouderpartij op. Achteraan zien we alweer gelijkenissen met andere EQ-modellen en wel in de rode LED-lijn die over de kofferklep loopt. De achterlichten in C-vorm keijgen een eigen invulling.

Mercedes EQT Concept (2021)

245 kilometer

Mercedes verklapt verder al dat de aandrijflijn van deze EQT Concept gelijk is aan die van de Renault Kangoo E-Tech Electric. Dat wil zeggen dat er een 102 pk en 245 Nm sterke elektromotor onder de kap komt. Die wordt gekoppeld aan een accu met 44kWh capaciteit, die ervoor zorgt dat de EQT Concept alvast 245 kilometer kan afleggen. Aan een 22 kW-lader vul je de batterijen logischerwijs in 2 uur weer op. Met een 75 kW-snellader doe je dat in 42 minuten, althans tot 80 procent, de rest duurt iets langer.

premium binnenkant

Niet alleen de buitenkant van de EQT Concept ziet er erg appetijtelijk uit, dat is ook het geval voor de binnenkant. Daarenboven lijken beide ook dicht bij het productiestadium te staan. Mercedes wist de EQ-lijn ook in het interieur van de EQT Concept te brengen, al zien we wel een erg klein scherm voor de infotainment naar boven komen. Dat scherm wordt wél uitgerust met Mercedes' MBUX-interface, zodat je ook met 'Hey Mercedes' de stemcommando's kan bedienen. Verder zien we nog leder terugkomen in het interieur van deze EQT Concept, wat nogmaals benadrukt dat deze wagen hoger in de markt wordt gepositioneerd.

Mercedes EQT Concept (2021)

Qua zetelverdeling zien we alweer dat de EQT Concept exclusiever uit de hoek wil komen. Zo krijgt hij drie zitrijen waarvan de tweede bestaat uit twee stoelen. Die klappen eenvoudig neer en kunnen daarbij ook naar voren schuiven om de laadruimte te vergroten. De productieversie van de EQT zou er overigens in twee lengtes komen, waarmee de concurrentie met Volkswagens Caddy en het Berlingo-Combo-Rifter-ProAce City kwartet van Stellantis en Toyota tot op de spits kan gedreven worden.

Mercedes EQT Concept (2021)

De T-Klasse zal in 2022 op de markt komen. De Citan zal echter dit jaar nog worden onthuld, net als de eCitan-versie.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws