Dit is de nieuwe Kia Sportage! (2021)

Kia Sportage

Later dit jaar zal Kia de alweer vijfde generatie van haar Sportage lanceren. Omdat de Zuid-Koreanen zo fier zijn op de nieuwe designtaal maken ze nu al het design wereldkundig. Kan hij jullie smaken?

De Sportage van Kia is altijd wat een underdog geweest. Een underdog met wel degelijk kwaliteiten. Met het groeiende merkimago de laatste jaren in ons Belgenland heeft de nieuwe generatie Sportage alles in zich om potten te breken. Later dit jaar verschijnt die Sportage met alle informatie, Kia toont nu alvast het uiterlijk en interieur.

Digital Tiger Face

Jarenlang hanteerde Kia de term "Tiger Nose" voor haar grille, vanaf nu mag je spreken van "Digital Tiger Face". Een straffe naam voor een al even straf gezicht. Want de nieuwe Sportage krijgt een opvallende snuit aangemeten waarbij vooral de led-dagrijverlichting met de meeste aandacht gaat lopen. Slimme zet van Kia, want met de overstap naar elektrificatie zal de grille een steeds minder belangrijke rol gaan spelen. Waardoor je op zoek moet naar een nieuwe manier om een familiegezicht te creëren.

Kia Sportage

Gaan we verder naar de zijkant, dan merken we een meer klassieke styling op. Geen coupé-achtige daklijn. Nee, de Sportage wil een ruimtekoning worden. Zo zien we onze crossovers graag. De achterkant draagt het Kia-logo met trots en lijkt op een zeer brave doordruk van de EV6 van het merk.

Met fysieke knoppen!

Stappen we even digitaal in, dan zien we dat ook Kia in de toekomst de nodige schermpraal zal omarmen. Twee stevige clusters nemen een groot deel van het dashboard in. Vrees echter niet! Er is nog plaats voor fysieke bediening voor de verwarming. Heerlijk! Hoe groot de koffer is en welke motoren er onder de kap zitten? Daar rept Kia momenteel nog met geen woord over. Al zullen later dit jaar alle informatie krijgen.

Kia Sportage

Turen we even naar neefje Hyundai Tucson, dan mogen we aannemen dat Kia de Sportage uit zal rusten met de nodige hybride-motoren. Van milde hybride over hybride tot plug-inhybride. Full electric? Ach, daar heeft Kia toch de EV6 voor?!

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
SEQUEIRA 09:03
afbeelding van SEQUEIRA

Beste
ik wil graag het kost prijs te weten van Kia sportage 2021 in wit kleur.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws