Tesla start Belgische leveringen Model Y in augustus

Tesla Model Y Belgie levering prijs

UPDATE: Productie vindt plaats in China.
Tesla start volgende maand met de leveringen van de eerste Model Y-exemplaren voor Belgische klanten. Daarmee komt het een belofte na die het eerder maakte. Bestel je vandaag een Model Y, dan zal je al in september rond kunnen toeren met het crossover-broertje van de Model 3.

De Tesla Model 3 is - loshangende koetswerkpanelen buiten beschouwing gelaten - een dijk van een auto die met zijn vanafprijs zowat alle concurrenten in hun onderbroek zet. De Belg is echter van nature geen sedanliefhebber, waardoor er reikhalzend wordt uitgekeken naar de Model Y, het crossoverbroertje van de Model 3. Vanaf volgende maand zullen de eerste Belgische exemplaren op onze wegen beginnen te verschijnen. Dat heeft Tesla officieel laten weten.

Long Range AWD

Dit jaar zal Tesla de focus leggen op de Longe Range AWD-uitvoering. De Model Y Performance zal pas vanaf 2022 naar onze contreien komen. De Longe Range AWD koppelt een accu van 75 kWh (72.5 kWh netto) aan twee elektromotoren die goed zijn voor 351 pk. Daarmee sprint de crossover in 5.1 tellen naar de honderd. De range, die ligt dan weer op een geschatte 505 km. Al impliceert dit dat de Model Y minder dan 14.5 kWh moet gaan verbruiken. Reken eerder op een range van zo'n 400 kilometer. Nog steeds meer dan behoorlijk natuurlijk.

Tesla Model Y Belgie levering prijs

Moet de stekker er in? Dan kan dit aan 11 kW AC of aan 250 kW DC. De vanafprijs voor de Model Y Long Range AWD bedraagt 63.000 euro. Daarmee is hij zo'n 6.000 euro duurder dan de Model 3 met dezelfde motor. Concurrenten? Die zijn er tegenwoordig in bosjes. Denk maar aan het trio Volkswagen ID.4, Audi Q4 e-tron en Skoda Enyaq iV maar ook aan de Mercedes EQC, Ford Mustang Mach-e en zelfs de Aiways U5. Aan keuze alvast geen gebrek meer in EV-land!

Update 13/07/2021

Tot Tesla's Berlijn-fabriek operationeel is, zullen Model Y's die in Europa aan de man worden gebracht in elkaar worden geschroefd in China. Oorspronkelijk zou Tesla's gigafabriek in Berlijn vanaf juli 2021 operationeel moeten zijn. Door vertragingen mikt het merk nu eerder op het einde van dit jaar, begin 2022.

Check hier onze video's van enkele concurrenten:

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
this 12:26
afbeelding van this

En van waar komen ze? Van China/Amerika of van de Berlijnse fabriek?

Adriaan 16:09
afbeelding van Adriaan

Ga er maar van uit dat het china zal zijn, net zoals de model 3. Zeker omdat hun berlijn factory nog niet klaar is.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws