Mazda houdt Mazda 2 in leven met bijpuntsessie (2021)

Mazda2 mY2021

In de winter van zijn carrière geeft Mazda haar Mazda2 een kleine bijpuntsessie. Die legt vooral de focus op kleine technische wijzigingen.

Aan nieuwe kleine hatchbacks geen gebrek de voorbije jaren. Denk maar aan de Renault Clio, Ford Fiesta, Toyota Yaris, Audi A1, Peugeot 208 en Opel Corsa. In die storm van nieuwe producten zou je bijna vergeten dat ook Mazda nog een kleintje in haar rangen heeft staan. Die Mazda2 krijgt in zijn zevende levensjaar een kleine update om weer wat frisser voor de dag te komen.

Smartphone-proof

Het is alvast niet de eerste keer dat Mazda een update doorvoert. Zo was er in 2019 een grotere facelift en krijgen producten van Mazda sowieso elk jaar een kleine "modeljaarupdate". Dit jaar ligt de focus niet zozeer op het uiterlijk, wel de mechaniek onder de carrosserie. Al werden ook visueel enkele kleine tweaks doorgevoerd. Zo maakt Mazda gewag van nieuwe koplampen, nieuwe velgen en twee nieuwe lakkleuren (Platinium Quartz en Deep Crimson).

Mazda2 mY2021

Smartphonegebruikers (lees: iedereen) mogen ook aan het juichen, want het kleintje ondersteunt eindelijk Android Auto en Apple Carplay. Comfortabelere voorstoelen en meer geluidsisolatie moeten de cabine van deze Mazda2 een aangenamere plaats maken. Hoewel concurrenten nu pas pronken met head-updisplays heeft de Mazda2 die al jaren aan boord. Ook in deze update blijft dat verkrijgbaar.

Stukje zuiniger

Onderhuids mochten de ingenieurs alvast meer uitgebreid aan het werk. De 1.5-liter viercilinder die de Mazda2 aandrijft weet als milde hybride voortaan nog zuiniger om te gaan met benzine. Het Japanse merk spreekt van een brandstofbesparing tot 6.8 procent. Op de internationale motorenlijst levert Mazda die 1.5 met 75, 90 dan wel 115 pk, in België zal naar alle waarschijnlijkheid enkel de 90 pk variant verschijnen.

Mazda2 mY2021

Naast de motor keken de ingenieurs ook nog eens kritisch naar de dempers. Binnenkort staat de Mazda2 MY2021 bij je lokale dealer!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws