Opel Rocks-e kennen we ergens van (2021)

Opel Rocks-e 2021

Opel voegt de Rocks-e toe aan zijn gamma. Als die elektrische brommobiel je bekend voorkomt, dan is dat volkomen logisch. Met dank aan Stellantis.

De Opel Rocks-e is een 2,41 meter korte tweezitter, en is daardoor natuurlijk volledig identiek aan de Citroën Ami. Of toch zo goed als, want de Duitse Stellantis-dochter mocht een ander stickerpakket opentrekken dan de Franse Stellantis-dochter. De Rocks-e is volgens Opel een voorbeeld van sustainable urban mobility, en mikt net als de Citroën Ami ook op een publiek zonder rijbewijs. In Duitsland mag je er zelfs al vanaf je 15 jaar in rijden.

Opel Rocks-e 2021

Draaien op een zakdoek

Net als de Ami haalt ook deze Rocks-e op een volle batterijlading een rijbereik van 75 kilometer, en is zijn topsnelheid beperkt tot 45 km/u. De parallellen worden helemaal doorgetrokken, want de Opel gebruikt uiteraard dezelfde batterij van 5,5 kWh als de Citroën. Aan een klassiek stopcontact is die in een dikke drie uur weer opgeladen. Draaien doe je tot slot op een zakdoek: een draaicirkel van 7,2 meter, da’s zowat anderhalve meter minder dan een Renault Twingo. En die doet dat ook niet slecht.

Opel Rocks-e 2021

In eerste instantie wordt de Opel Rocks-e in Duitsland op de markt gebracht. Daar is hij vanaf deze herfst beschikbaar. Andere markten volgen vanaf volgend jaar. Prijzen voor ons land zijn er dus nog niet, maar liggen wellicht in het verlengde van die van de Citroën Ami. Daar betaal je minimum 7.290 euro voor.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws