Volvo’s plug-inhybrides krijgen meer kracht en groter rijbereik

Volvo S60 T8 Recharge

Volvo heeft zijn plug-inhybridemodellen van de 60- en 90-reeks een technische opfrisbeurt gegeven. De stekkerhybrides krijgen daardoor (nog) meer vermogen en een elektrische actieradius tot bijna 90 kilometer.

Het volledige gamma van Volvo is tegenwoordig geëlektrificeerd, met daarbij vaak nog de keuze tussen mild hybrids, plug-inhybrides en een aantal zuiver elektrische modellen. Het zijn de plug-inversies van de 60- en 90-reeks, door Volvo ook wel aangeduid onder de noemer ‘Recharge’, die nu een onderhuidse update krijgen.

Krachtigste Volvo ooit

Die update mag er best wel zijn, want de S60-, V60-, XC60-, S90-, V90- en XC90-stekkerhybrides worden voorzien van een sterkere elektromotor én een groter batterijpakket. De accu groeit namelijk van 11,6 kWh naar 18,8 kWh, goed voor een nieuw elektrisch rijbereik tot 89 kilometer voor de zuinigste modellen, de S60 en V60. Daardoor daalt ook de CO2-uitstoot met zo’n 50%.

Volvo 60- en 90-reeks Recharge update

De elektromotor levert nu 145 pk op de achteras, waardoor de Recharge T6-modellen een totaal vermogen van 350 pk krijgen en de Recharge T8-modellen zelfs 426 pk ophoesten. Dat hebben die laatsten niet alleen te danken aan hun elektrohulp want ook de verbrandingsmotor van de T8 krijgt wat aandacht. De updates kronen die topversies dan ook meteen tot krachtigste Volvo-modellen in de geschiedenis van het merk.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws