Franse Gendarmerie wisselt Renault Mégane R.S. in voor Alpine

Alpine A110 2021 Gendarmerie National

Het Franse Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft besloten om de vloot van politiewagens te moderniseren. Ook de gekende Renaults Mégane R.S. van de Gendarmerie National mogen op pensioen. In de plaats komen er onder andere 26 Alpine's A110.

Lang leve chauvinisme! Want Frankrijk stond in 2020 een - klein beetje - in rep en roer toen de politie besloot 17 Seat's Leon Cupra en 17 Cupra's Leon aan te schaffen (ja, er is een verschil). Omdat de relatie met een Spaans merk de gemoederen beroerde besloot de Gendarmerie National finaal om de bestelling van 17 Cupra's Leon dan toch maar te annuleren. De Franse politie moest dus op zoek gaan naar Franse vervanging voor de pensioen gerechtigde Renaults Mégane R.S. met vaak +200.000 km op de teller. Die vervanging is nu gevonden.

Emotionele waarde

Het Franse Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft laten weten een bestelling te hebben geplaatst bij Alpine, het sportwagenmerk van Renault. Specifiek gaat het over 26 exemplaren van de A110 Pure die in Frankrijk een basisprijs heeft van 58.400 euro. De tweezitter wordt aangedreven door een 1.8-liter viercilinder turbomotor van 250 pk die achter de passagiers zit. Wij zijn alvast benieuwd hoe de Alpine's gaan omgebouwd worden door specialist Durisotti om al het moderne politiemateriaal te stouwen. Want heel ruim is zo'n A110 niet.

Alpine A110 2021 Gendarmerie National

Waarom Frankrijk kiest voor de A110 en niet voor de nieuwe generatie Renault Mégane R.S.? Ach, zonder twijfel hangen er wat marketingredenen aan vast. Zo staat de A110 in Frankrijk synoniem met de Gendarmerie. Want in de jaren 60 zette de Franse politie ook al de oer-A110 in voor snelwegachtervolgingen. Daarnaast doet het gerucht de ronde dat de Franse politie een interessante deal met Alpine heeft weten te slaan voor toekomstige producten. Zo plot Alpine op termijn ook een SUV en sedan. Het straatbeeld kan er maar van opfleuren!

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Waxweazel 11:34
afbeelding van Waxweazel

Ik vraag me toch of of deze Alpine niet "te traag" zal zijn voor echt snelle achtervolgingen op de autosnelweg. Met slechts 250km/u als topsnelheid zal deze snel terrein verliezen tegenover vele sportwagens of RS & AMG modellen.

Yvesw 17:11
afbeelding van Yvesw

Ik ben er van overtuigd dat bij een achtervolging rijkunde een stuk belangrijker is dan topsnelheid. De kans dat je in Frankrijk op de autostrade een lang stuk 250+ kan blazen lijkt me beperkt. Meer nog, volgens mij staakt de politie een achtervolging als je vér boven de snelheidslimiet gaat en een serieus gevaar voor de andere weggebruikers dreigt te zijn. Je nummerplaat staat toch al genoteerd dus de volgende afrit nekken ze je wel (desnoods met blokkade). :-p

suskewiet 15:00
afbeelding van suskewiet

prachtige oplossing voor 'meer blauw op straat'

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws