Abarth 595 "Spa-Francorchamps" is unieke Belgische editie (2022)

Abarth 595 Spa Francorchamps Edition

Naar bijna jaarlijkse gewoonte grijpt Fiat de salonperiode aan om een gelimiteerde reeks van de 500 te lanceren. Deze keer is de Abarth 595 de gelukkige, die met de Spa-Francorchamps-uitvoering een ode brengt aan het mythische Waalse circuit.

De laatste mechanische aanpassing aan de "Fiat 500 Abarth" dateert alweer van 5 jaar geleden. Toch houdt dat Fiat niet tegen om aan de lopende band speciale edities uit te rollen. Die schermen vaak met uiterlijke aanpassingen om kopers over de streep te krijgen. Laatste in lijn is deze Spa-Francorchamps-uitvoering.

Zwart, geel, rood

Om te beginnen baseert de 595 Spa-Francorchamps zich op de 165 pk sterke Abarth 595 met aangepaste Koni-dempers, 17-duims lichtgewicht velgen en het nieuwe Record Monza Sovrapposto-uitlaatsysteem met rechtopstaande dempers. Desgewenst valt hij te krijgen in een zwarte, gele dan wel rode kleur (waar zouden ze daar de inspiratie voor hebben gehaald?) en met of zonder stoffen schuifdakje. Specifieke logo's op de carrosserie en in het interieur moeten duidelijk maken dat je één van de 150 exemplaren op de kop hebt getikt.

Abarth 595 Spa Francorchamps Edition

Elke persoon die een van de 150 auto's in bezit neemt, krijgt een persoonlijke uitnodiging voor een 'Circuit Experience' in 2022. Tijdens dit evenement zal het Circuit volledig en exclusief voorbehouden zijn voor de Abarth 595 Spa-Francorchamps en zijn eigenaars. Een gratis trackday van Abarth dus. Al moet je dan wel eerst 24.990 euro neerleggen voor zo'n gelimiteerd exemplaar. Of dat z'n prijs waard is voor een in de basis 14 jaar oude stadsauto met pit?

Abarth 595 Spa Francorchamps Edition

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws