Officieel: Ford Bronco volgend jaar te koop in België

Ford Bronco Europe 2022

Houd uw geldbuidels bij de hand, Ford-fanaten, want binnenkort kunnen we ook in Europa een Bronco bestellen. Ford heeft namelijk bekendgemaakt dat het de terreinwagen er vanaf 2023 in de showrooms zal plaatsen, en ook België mag daarvan meegenieten.

De Land Rover Defender en de Jeep Wrangler krijgen er binnenkort een concurrent bij, want Ford kleeft vanaf volgend jaar zijn Bronco in de Europese catalogi. Die off-roader, die oorspronkelijk voor de Amerikaanse thuismarkt voorbehouden zou blijven, maakt namelijk in een beperkte oplage de oversteek naar het Oude Continent. De Belgische Ford-importeur liet alvast weten er een aantal weggesnoept te hebben, en die zullen allemaal beschikken over vijf deuren.

Terrain Toolbox

In de VS kan je de Bronco namelijk ook als ‘Sport’ bestellen met een kortere driedeurscarrosserie, maar die kreeg dus geen intercontinentale toelating. Verder weten we nog weinig over de voor Europa bestemde versies, maar de motoren die Ford in eigen land levert lijken ons eveneens opgewassen tegen onze wegen en regels. Reken dus op een 2.3-liter EcoBoost-viercilinder met 305 pk en een 2.7-liter V6 met 315 pk, allebei op benzine. Die motoren sturen hun vermogen in alle versies naar de vier wielen, want de Bronco is natuurlijk in de eerste plaats een terreinwagen.

Ford Bronco Europe 2022

Zo kan je ook de deuren met de hand demonteren voor een extra avontuurlijke ervaring en beschikt de auto optioneel over een zogenaamde ’Terrain Toolbox’. Die voegt extra off-roadsnufjes toe zoals een speciale snelheidsregelaar, een slipfunctie om de draaicirkel te verkleinen en zowaar een one pedal drive-modus — wat ons betreft ongezien in een ongeëlektrificeerde auto. De kans is dan weer klein dat we de Bronco in zijn ruigste vorm, als Raptor dus, op onze wegen te zien zullen krijgen.

”Beperkte oplage”

De terreinwagen wordt volgens Ford uitsluitend naar een aantal linksgestuurde Europese markten ingevoerd, dus op een right hand drive-variant hoeven ze in Groot-Brittannië niet te rekenen. België en Luxemburg horen alvast wel bij die landen, dus ons hoor je niet klagen. Ford spreekt echter wel over een beperkte oplage, maar het is voorlopig nog niet duidelijk hoe snel je naar je spaarcenten zult moeten grijpen om er eentje te bemachtigen.

Ford Bronco Europe 2022

Ook hoeveel spaarcenten je nodig zult hebben, weten we nog niet. Verwacht wel dat het prijskaartje een stuk hoger zal komen te liggen dan de Amerikaanse vraagprijs van amper 30.800 dollar — omgerekend nog geen 29.500 euro. Het beiden start vanaf eind 2023, wanneer Ford naar eigen zeggen begint met de Europese verkoop.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws