BMW-updates: i4 wordt goedkoper, Z4 wordt sportiever (2022)

BMW i4 eDrive35 2022

Bij BMW hebben ze een resem updates klaar om het einde van de zomer in te luiden. Die verschillen van model tot model, waarbij de ene getrakteerd wordt op een heuse facelift terwijl de andere mag genieten van bescheidener motoren — en dus dito prijzen. Wij praten je door de belangrijkste wijzigingen.

We gaan er niet te melancholisch over doen, maar de vakantieperiode is nu echt wel voorbij. Ook bij BMW heeft iedereen zijn verlofdagen blijkbaar opgebruikt, en lijkt er zelfs naarstig overgewerkt te worden om daarvoor te compenseren. Zo komen de Duitsers met een kleine waslijst aan updates op de proppen, de ene al zomerser dan de andere. Hun roadster krijgt bijvoorbeeld een bescheiden facelift, terwijl een paar andere modellen met ingang van november budgetvriendelijker worden dankzij nieuwe basismotoren.

i4 en 2 Active Tourer goedkoper

Eén daarvan is de i4, de zuiver elektrische afgeleide van de BMW 4 Reeks. Die kenden we al in eDrive40- en in M50-vorm, goed voor respectievelijk 340 en 544 pk. Daar komt nu de eDrive35 bij, een versie die eerder al aangekondigd werd voor de VS en nadien ook Frankrijk. Volgende maand bolt die ook onze richting uit met een elektromotor op de achteras met 286 pk en 400 Nm koppel, goed voor een 0-naar-100-tijd van precies 6 seconden. De accu is ook een slagje kleiner, waardoor je hoogstens 482 kilometer haalt uit een capaciteit van 70,2 kWh. Met een basisprijs van 58.700 euro duikt hij dan wel 3.300 euro onder die van de i4 eDrive40.

BMW 2 Active Tourer 2022

Daarnaast wordt ook de 2 Reeks Active Tourer, de laatste MPV van BMW, voorzien van een lichtere motor. Instappen doe je vanaf november met de 216i, een versie die dezelfde 1.5-liter driecilinder gebruikt als de 218i maar het vermogen terugschroeft naar 122 pk in de plaats van 136 pk. Daardoor bereikt hij de 100 km/u in 10,3 seconden, terwijl een 218i dat in 9 seconden doet. Klein verschil, zou je denken, en dat vertaalt zich ook in de prijs: aan 33.450 euro is de 216i eigenlijk maar 1.300 euro goedkoper dan een 218i.

Z4 onder het mes

De opvallendste wijziging is misschien wel die van de Z4 — of toch van buitenaf. BMW trakteert zijn tweezits roadster namelijk op een ‘Life Cycle Impulse’, Beiers dialect voor facelift. Die laat de motoren voor wat ze zijn, maar zwiert wel alle uitrustingsniveaus behalve de M Sport uit de configurator. Daardoor is iedere Z4 binnenkort voorzien van sportief bumperwerk, dat voor de gelegenheid ook nog eens aangescherpt werd met een grille die — hoe kan het ook anders — groeit, al is het maar een beetje. Verder werden de luchtgeleiders aan de flanken van de voorbumper ook wat hertekend, maar je moet al kenner zijn om het verschil straks op straat te spotten.

BMW Z4 2022

Daar blijft het trouwens nog niet bij, want BMW kondigt ook een aantal losse wijzigingen aan voor andere modellen. Zo wordt de iX3 voorzien van een nieuwe versnellingspook, krijgen alle BMW’s met de nieuwste generatie infotainment (OS7) en de ’Connected Package Professional’-optie een nieuwe laptimer om rondetijden bij te houden, kan de MyBMW-app je ook waarschuwen voor een lage bandenspanning wanneer je auto geparkeerd is en worden de schermen van onder andere de 7 Reeks, iX en X1 personaliseerbaar met kunst dankzij de ‘Digital Art Mode’. Vrijwel al deze wijzigingen komen omstreeks november 2022 op de markt, op de nieuwe versnellingspook van de iX3 na die pas vanaf januari gemonteerd wordt.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Joske 17:36
afbeelding van Joske

Ik was gisteren langs een dealer in de Waalse stad Namen gaan prijsvragen voor een auto en dat ik eventueel interesse had in de X1 mild hybride model 2023 .Hij wist me zonder schroom te vertellen dat de wachttijd minimum 14 maanden bedroeg. Compleet niks met dit artikel te maken, maar goed ... ik wil maar zeggen, ze mogen zoveel wijzigingen doorvoeren, snel zal je hem niet vastkrijgen

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws