Officieel: Mini Cooper SE Cabrio is volledig elektrisch... en gelimiteerd (2023)

Mini Cooper SE Cabrio info prijzen Belgie

Hoewel een nieuwe generatie Mini in de coulissen klaar staat, krijgt de cabriovariant van de huidige generatie nog een mooi afscheidscadeau. Het Britse merk heeft namelijk besloten om 999 exemplaren te bouwen van de cabrio met de volledig elektrische aandrijflijn van de hatchback. De Mini Cooper SE Cabrio is geboren!

Een primeur in autoland, zo omschrijft Mini deze cabrio. Want volgens het Britse merk is dit de eerste elektrische cabrio in serieproductie. Al vergeet het dan naar ons gevoel even de allereerste Tesla Roadster die al in 2008 het levenslicht zag. Hoe dan ook, deze Cooper SE Cabrio moet het wachten tot de nieuwe generatie Mini's verzachten. Veel wasverzachter hoeft het daar evenwel niet voor boven te halen, want normaal gezien krijgen we al dit jaar die nieuwe generatie te zien. Tot dan, kan je dus nog een unicum op je oprit - of op je zaak - zetten.

Bekende looks, zonder dak

Het design van de Mini Cooper SE Cabrio is uiteraard weinig verrassend. Zo neemt hij de designkenmerken van zijn gesloten hatchbackbroertje over. Denk aan een gesloten grille, aerodynamische 17-duimsvelgen en een derrière zonder uitlaat. Qua lakkleuren krijg je de keuze uit Enigmatic Black en White Silver, details zoals de deurgrepen en omrandingen van de lichten zijn steeds uitgevoerd in het brons. Het stoffen dakje, dat krijgt uiteraard het Union Jack-motief mee.

Mini Cooper SE Cabrio info prijzen Belgie

Binnenin was Mini niet karig met de uitrusting. In premium leder uitgevoerde sportstoelen, lederen sportstuur en gele accenten rondom. Omdat je graag warm in je cabrio zit zijn zowel stoelen als stuurwiel verwarmbaar. Ook niet onbelangrijk, de Mini Cabrio blijft ook in zijn elektrische variant een vierzitter. Kijk, dat lijkt ons dan weer wel een primeur Mini, een elektrische cabrio met vier zitplaatsen...

45 stuks voor België

Het grote verschil tussen de "gewone" Mini Cabrio en deze uitvoering zit natuurlijk onder de carrosserie (en motorkap). Zo worden verbrandingsmotor en benzinetank ingeruild voor elektromotor en accupakket. Die elektromotor is 184 pk en 270 Nm sterk en stuurt zijn kracht naar de voorwielen. Cijfers waarmee deze elektrische Mini Cabrio in 8,2 seconden de honderd aan kan tikken. Met een verbruik van 17.2 kWh per honderd kilometer legt Mini een theoretische range van 201 kilometer voor. Waardoor we er van uit gaan dat ook deze Cabrio de 28.9 kWh (netto) sterke accu krijgt van de hatchback.

Mini Cooper SE Cabrio info prijzen Belgie

Gezien de nakende onthulling van de nieuwe generatie Mini, zal het Britse merk maar een gelimiteerde reeks kunnen bouwen van deze knaap. 999 stuks wil Mini nog gaan bouwen van deze Mini Cooper SE Cabrio in Nederland. 45 exemplaren worden daarbij voorzien voor België en Luxemburg. Met een prijs van 61.000 euro is hij meteen ook fors duurder dan de 36.500 euro kostende Cooper Se Hatchback. Waardoor dit zonder twijfel binnen enkele jaren een curiosum zal worden in autoland.

Even MG de loef afsteken, Mini?

Waarom Mini niet gewoon gewacht heeft tot de nieuwe generatie om zijn elektrische cabrio te lanceren? Iets zegt ons dat de eveneens nakende onthulling van de compleet elektrische MG cabrio later dit jaar daar voor iets tussenzit. Mini ontwikkelde deze cabrio namelijk in amper 8 maanden. Alles om de eerste te kunnen zijn in de annalen van de autogeschiedenis, niet?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws