Toyota GR Supra GT4 100 Edition is belachelijk zeldzaam, maar niet voor lang

Toyota GR Supra GT4 100 Edition 2023

Toyota heeft de GR Supra GT4 100 Edition onthuld, en dat is misschien wel de coolste Supra ooit. Daar eindigt het goede nieuws echter, want je mag er enkel het circuit mee op en hij komt in een oplage van slechts drie stuks… Maar geen nood, want straks kan jouw ‘gewone’ Supra er ook zo uitzien.

Ben je specifiek op zoek naar een racewagen, dan kan je sinds kort bij Toyota gaan aankloppen. Zij prepareerden er namelijk een GR Supra op zo’n manier dat die helemaal conform is om deel te nemen aan GT4-races, maar dan mag je er wel de openbare weg niet meer mee op. Dat lijkt toch al zeker 100 kopers niet afgeschrikt te hebben, want zoveel exemplaren heeft Toyota inmiddels van zijn GR Supra GT4 verkocht… Reden genoeg dus voor een special edition.

Straks wél op straat

Maak dus kennis met de Toyota GR Supra GT4 100 Edition, een racer die de basis van de GT4 EVO voorziet van een unieke toets. Reken dus nog steeds op 450 pk, maar dan wel in een jasje van ‘Plasma Orange’ met zaken als een nog grotere splitter voorop en een opvallende luchthapper in de motorkap. Verder vind je geen dempers meer onder de achterpartij dus die 3.0-liter zes-in-lijn — die ook hier nog steeds uit de rekken van BMW komt — brult onverhinderd de buitenlucht in. Die aanpassingen brengen echter wel één nadeel met zich mee: naast niet straatlegaal is deze speciale editie ook niet meer conform de regels van de GT4-raceklasse. Je mag er dus wel nog steeds mee op het circuit rijden, maar niet tijdens officiële GT4-races…

Toyota GR Supra GT4 100 Edition 2023

De kans was echter altijd al klein dat iemand zich met deze specifieke Supra in het heetst van de strijd zou wagen, want Toyota bouwt er slechts drie exemplaren van. Eentje daarvan is voorbehouden aan de Noord-Amerikaanse markt, eentje aan Azië en eentje komt naar Europa en ze zullen elk zo’n 220.000 euro kosten. Deze 100 Edition is met andere woorden een absurd zeldzaam verzamelobject, maar geen nood als je dit ding gewoon mooi vindt. Toyota brengt later dit jaar namelijk een speciale editie van de reguliere GR Supra op de markt die een aantal van de kenmerken van deze racewagen, zoals die oranje lak, mee krijgt… En met die ‘GT4 100 Edition Tribute’ mag je dan wél gewoon de openbare weg op.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws