Audi Q4 krijgt technische update, voortaan made in Brussel! (2023)

Audi Q4 e-tron update 2023

Na stalbroeders Volkswagen ID.4 en Skoda Enyaq krijgt ook Audi's Q4 een technische update voor het najaar van 2023. Die update schermt met meer vermogen, meer range en meer standaarduitrusting. Daarnaast zal een deel van de productie zijn weg vinden naar Audi Vorst in Brussel om wachttijden te verkorten. Hoezé!

Na de ietwat matig onthaalde e-tron, is de Q4 e-tron een godsgeschenk voor Audi. Want de elektrische crossover staat mee aan de basis van de sterke verkoopgroei in de eerste helft van dit jaar. En het ijzer, dat moet je updaten wanneer het heet is. Waardoor de Q4 e-tron per najaar 2023 over enkele technische updates beschikt.

Meer vermogen

Vooreerst schrapt Audi instapper Q4 40 e-tron uit het gamma, die wordt vervangen door de Q4 45 e-tron. De redenatie daarachter is simpel, want de nieuwe elektromotor op de achteras is met zijn 286 pk een stuk krachtiger dan voordien (204 pk). Daardoor gaat Audi's elektro-SUV ook een stuk vlotter naar de honderd. Want met een sprint naar de honderd van 6,7 tellen schaaft deze nieuwe instapversie maar liefst 1,8 tellen van de sprint af.

Audi Q4 e-tron update 2023

Hoewel performanter, stijgt ook de range. Zo geraakt de Q4 Sportback 45 e-tron tot wel 562 kilometer ver (WLTP) op één lading. Snelladen doen de Quattro-varianten voortaan aan maximaal 175 DC, de versies met achterwielaandrijving blijven vasthouden aan een relatief lage 135 kW. Ook de accu van 77 kWh netto blijft beschikbaar na de update.

Meer uitrusting

Naast de motor zegt Audi ook het rijcomfort onder handen te hebben genomen. Een nieuwe afstelling van het onderstel en een nieuwe kalibratie van de besturing moeten meer comfort en rijplezier bieden. Daarnaast biedt het merk met de vier ringen een meer riante basisuitrusting. Zo zijn voortaan MMI Navigation (niet MMI PLUS), een elektrische kofferklep, verwarmde zetels en enkele rijhulsystemen standaard.

Audi Q4 e-tron update 2023

Omdat Audi verder de levertijden wil inkorten is er ook goed nieuws voor Audi Vorst. want de productiesite aan de rand van Brussel zal vanaf dit najaar niet enkel de Q8 e-tron in elkaar schroeven maar ook deze Q4 e-tron.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Ikke 10:24
afbeelding van Ikke

Hoogstwaarschijnlijk weer een paar 1000€ erbij. Eerst voor de extra uitrusting, dan voor de upgrade en ten laatste omdat made in Brussel is. Welke gewone mens kan zich vandaag nog een elektrische auto met ietwat autonomie kopen?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws